Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Croes en Zeebroek in de aanval in olympische triatlon 2008 – volledige video
Throwback Thursday

TBT: Croes en Zeebroek in de aanval in olympische triatlon 2008 – volledige video

Geen Olympische Spelen in 2020 helaas, dus keren we in deze Throwback Thursday graag nog eens terug in de tijd met Peter Croes en Axel Zeebroek die op de Olympische Spelen in Peking in 2008 het goeie voorbeeld gaven en vol in de aanval trokken. Geniet van de volledige video-reportage van de mannentriatlon in Peking met de Belgen in een hoofdrol en met Jan Frodeno alvorens hij een Ironman-legende werd. Ideaal om je duurtraining op de rollen mee af te werken…

Voor Peter Croes, een paar weken geleden papa geworden van zoontje Lukas, was het in 2008 een hele opgave om aan de start te geraken van de olympische triatlon. Hij werd pas last minute geselecteerd en dat zorgde niet voor een optimale voorbereiding. Maar Croes Control was er op gebrand om er het beste van te maken en hij ging vol in de aanval.

“Ik zette me op kop en reed weg”

“Toen ik probeerde weg te geraken, lukte dit niet, iedereen zat alert vooraan en het peloton werd gewoon op een lint getrokken. Eens de kalmte was wedergekeerd in de groep zette ik me gewoon op kop vooraan en reed weg van de groep in de kleine klim. Maar zo reed ik dus alleen… en dat is je reinste zelfmoord. Ik duwde zeker niet door op mijn pedalen, maar bleef een ronde voorop.”

“Ik hoopte dat iemand naar mij zou springen zodat we konden samenwerken. Maar het zat me niet mee dus! Toen ik werd bijgehaald sprongen Serrano en Axel weg. Ik moest nog even bekomen, in een onoplettendheid heb ik Dirk Bockel niet zien vertrekken. Dat was een uitgesproken kans… De groep werkte niet echt samen, iedereen gokte op die afsluitende 10km,” aldus Peter in een interview met 3athlon.be uit 2008