Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bioracer Sprinter Coldblack, comfortabel zonnige dagen tegemoet
Foto's 3athlon.be - Stan Vandendriessche
Gear

Bioracer Sprinter Coldblack, comfortabel zonnige dagen tegemoet

De fietskilometers gaan bij de meesten de laatste weken, soms hoger dan normaal, fors de hoogte in. De situatie is nu eenmaal wat ze is maar met het prachtige weer van de voorbije weken kunnen we er dan maar beter het beste van maken. Bioracer stuurde ons voor deze zomer enkele coole items op, iets waar we al wat vroeger dan verwacht zeer handig gebruik van konden maken. Onze reporter maakte voor vele van zijn ritten gebruik van de Sprinter Coldblack Jersey en Bibshort en schreef zijn bevindingen hieronder neer.

Comfort is de norm, stijl een essentie

Wanneer we het shirt uit zijn verpakking halen zijn we meteen verkocht. Wij verkregen de Bordeaux uitvoering die een en al klasse uitstraalt en in een lijn ligt met de andere kleuropties die voorhanden zijn: Black, Grey, Navy en Olive. Wat meteen opvalt is de ventilerende stof die werkt als zonnereflector waardoor het lichaam koel zou moeten blijven wanneer de temperaturen de hoogte ingaan, iets wat we volledig kunnen beamen want in de zomerse temperaturen van voorbije dagen was dit shirt onze perfect metgezel. Zoals bijna alle jersey’s van bioracer zijn aan dit shirt ook de naadloze mouwen toegevoegd die zorgen voor de aerodynamische look.

Comfort staat centraal binnen de Sprinter collectie. Het shirt heeft dan wel een Aero look en sluit mooi aan rond je lichaam, toch merken we meteen dat dit shirt iets losser zit dan de vele andere collecties die bioracer op de markt brengt. Dit maakt dat deze jersey dan ook perfect is om dragen bij langere, zomerse ritten waar het niet nodig is de je shirt als een compressiepak op je lichaam zit maar als je dit toch verkiest, dan kijk je beter even naar een ander item. De rits achteraan de zakken is een handig extraatje om een klein maar vooral niet te verliezen item in weg te bergen.

Bibshort zit als gegoten

Met de Sprinter Bibshort One Coldblack kan je meteen een bijpassende broek aan je winkelmandje toevoegen. Nu bijpassend, op deze zwarte bibshort kan je eender welk truitje van de zomercollectie dragen. Onze reporter was alvast lyrisch wanneer hij met dit item op pad ging en bombardeerde deze fietsbroek meteen tot de bibshort die bovenop zijn kledingrek zal liggen. Net zoals de jersey bevat deze broek de befaamde Coldblack stof, een minimalistische constructie zonder al te veel naden die werkt als een zonwerende cover rond de benen.

Ook de bretellen kregen de nodige aandacht die vervaardigd zijn uit dezelfde stof van het shirt en zo ook fungeren als een soort baselayer die het nodige zweet opneemt. In tegenstelling tot de epic bibshort is aan dit topmodel wel opnieuw een brede broeksband aan toegevoegd, je hebt nu eenmaal renners die de voorkeur blijven geven aan die goede, getrouwe naad die de billen omsluit.

Ons Verdict

Over de broek kunnen we kort en krachtig zijn: top! We waren al langer fan van de bibshorts die bioracer uitbrengt met het comfortabele oranje vapor zeem, maar de coldblack stof maakt dat dit volgens ons de bibshort is om in de zomerdagen te verslijten. Natuurlijk beseffen we dat de adviesprijs van €129 niet min is maar het is dan ook één van de topitems dat Bioracer in zijn gamma aanbiedt en dat draagt nu eenmaal een prijskaart. De Sprinter Jersey is een zeer mooie aanvulling bij deze set. Het ontwerp is braaf in bioracer normen en dat zal misschien meer mensen charmeren dan de meer uitdagende prints die voorhanden zijn. Voor €79 euro kan je dit truitje bestellen.

BEZOEK DE WEBSHOP

Waar bioracer al langer mee bezig was is nu ook een feit: een gloednieuwe online webshop. De huidige maatregelen blaasden de opstart van de webshop in een stroomversnelling maar het resultaat mag er zijn. Een zeer overzichtelijke website waar je alle belangrijkste items voor deze zomer kan terugvinden van de wielercollectie. Wij wachten alvast vol verlangen tot daar ook het triathlongamma bijkomt!

WWW.WEMAKEYOUFASTER.COM