Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie houdt Jonie Vanhoutte en Wouter Vander Mast van zege in Lockdown Triathlon?
Wouter Vander Mast (r) in 2019 in Veurne, vlak voor zijn triatlonpensioen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Wie houdt Jonie Vanhoutte en Wouter Vander Mast van zege in Lockdown Triathlon?

De resultaten van de eerste Lockdown Triathlon Challenge druppelen stilaan binnen en het is duidelijk dat veel triatleten het wedstrijdritme hebben gemist, want er wordt overal in het land serieus geknald. Voorlopig staan Jonie Vanhoutte, met een sterke prestatie op alle drie de onderdelen, en Wouter Vander Mast, met een indrukwekkende fietsproef, aan de leiding. Wie onttroont de leiders nog zondagavond in de slotfase van deze virtuele sprinttriatlon?

Pakt Jonie Vanhoutte 2de seizoenszege?

In onze voorbeschouwing op de Lockdown Triathlon Challenge hadden we Charlotte Dewilde en Floor Martens al aangeduid als favorietes. Charlotte is vooral een snelle loopster en maakte de verwachtingen waar. Ook in het fietsen deed ze het niet onaardig, maar het was onvoldoende om Floor Martens te onttronen. Tot zondag de in laatste instantie aangemelde Jonie Vanhoutte stevig uitpakte.

EFC-ITC triatlete Jonie Vanhoutte pakte in 2019 vier overwinningen, onder andere op de Veloopzwem in De Haan, en won eerder dit jaar de sprinttriatlon van Diksmuide. Met een eindtijd van 53’00 deed ze meer dan vijf minuten beter dan Floor Martens. We zijn benieuwd naar de uitslagen die van de andere vrouwen nog moeten binnenkomen, maar het lijkt er sterk op dat Jonie zich mag opmaken voor haar tweede overwinningsfeestje van 2020.

Wouter Vander Mast als ‘brommerke’

Je mag met twee samen fietsen en daar maakten Wouter Vander Mast en Nick Thijs dankbaar gebruik van tijdens de Lockdown Triathlon Challenge. Gepensioneerd triatleet Wouter zette zich 23 km op kop en vlamde aan gemiddelde van net geen 50 km/uur, wegens een gesloten sluis, naar een fietstijd van 28’35. Met nog een sterk loopnummer van 15’53 onttroonde hij de broers Niels en Brecht Van Vooren. Brecht haalde het in de broederstrijd in 48’21, met negen seconden voorsprong op broer Niels, die in 48’30 afklokte. Maar Wouter Vander Mast dook daar nog stevig onder en bereikte de virtuele finish in 45’44. Maar wij zijn nu natuurlijk zeer benieuwd naar de looptijden van Nick Thijs.

Andere favorieten nog bezig

Het is natuurlijk wachten op de tijden van de anderen. Zo zijn wij zeer benieuwd naar de eindtijd van Seppe Odeyn. Met een looptijd van 1’13 op de 500 meter en 15’33 op de 5 km moet er zeker nog rekening gehouden worden met Tom Van Cappellen, de titelverdediger van Herderen 2019. En ook Hans Omey zette imposante looptijden neer, maar hoe sterk is hij op de fiets?

Post je 3 Strava activiteiten op clubpagina

De resultaten blijven nog binnenkomen, maar vergeet niet, als je zelf meegedaan hebt, je drie Strava activiteiten te posten in de Lockdown Triathlon Herderen club van Sportevents op Strava. Alleen op die manier wordt jouw uitslag geregistreerd.

Wim De Doncker nipt voor Hans Cleemput

Naast de strijd tussen de toptriatleten en alle fun om zelf nog eens voor een uitslag in een triatlon te gaan, was er natuurlijk ook de spannende tweestrijd tussen 3athlon.be hoofdredacteur Hans Cleemput en Sportevents CEO en ex-Ironman pro Wim De Doncker. De vroegere pro haalde het maar nipt, al paste hij wegens veel commentaar op de sociale media zijn fietsparcours uiteindelijk aan. Houd 3athlon.be in de gaten voor de after race video van triatleet Hans Cleemput, met uitgebreid commentaar door speaker Hans Cleemput 🙂

De voorlopige uitslagen vind je hier.