Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Net geopende Triathlon24 winkel online bereikbaar: “Triatleten zitten niet stil”
Mike, Lieven en Julie van Triathlon24.be (foto: 3athlon.be)
Extra

Net geopende Triathlon24 winkel online bereikbaar: “Triatleten zitten niet stil”

Eind januari 2020 opende Triathlon24 een nieuwe winkel op de legendarische Bredabaan in Brasschaat, op een steenworp van de vroegere finish van de halve triatlon van Brasschaat. Voor de nieuwe Triathlon24 winkel in Brasschaat is de corona-crisis een streep door de rekening, maar gelukkig is er nog hun ruime webshop op Triathlon24.be. Wij gingen vlak voor de corona-crisis langs in Brasschaat en troffen er een enthousiast team aan. “We missen op dit moment het contact met de atleten en de bijhorende verhalen, maar blijven online wel druk bezig…”

“Als triatlonwinkel keken wij natuurlijk enorm uit naar het triatlonseizoen,” vertelt Lieven Van Meel van Triathlon24.be. “Het ging voor ons ook een belangrijke periode worden om nog meer voeling te krijgen met onze klanten. Winkel-klanten winkelen toch anders dan online klanten. Daarnaast is het contact met triatleten en de bijhorende verhalen ook gewoon super plezant.”

Lieven is zelf ook triatleet en kent de sport door en door. “Ik keek misschien nog het meeste uit naar de triatlonsfeer die je toch alleen tijdens een wedstrijdseizoen ervaart. Maar online merken we wel dat de triatleten niet stil zitten, dus daar is genoeg werk te doen voor ons. We vervelen ons dus zeker niet, maar het is gewoon een vervelende periode,” aldus Lieven.

Achter een kleine, maar gezellige etalage tussen de vele winkels aan de Bredabaan, treffen we een erg ruime winkel aan, die veel triatleten zal aanspreken. Aan de linkerkant bevindt zich het Fitness24 gedeelte, met ook voor triatleten interessante toestellen, zeker om tijdens deze corona-tijden binnen te trainen. Triathlon24 is ook een Wahoo-pro center en beschikt over een ruim gamma aan KICKR power trainers en accessoires.

Het voorste gedeelte van de winkel richt zich helemaal op de triatleten, met duidelijk drie zones voor het zwemmen, fietsen en lopen. Helemaal vooraan in de winkel valt het ruime assortiment aan wetsuits op. “We hebben ervoor gekozen om naast de volledige lijn van BTTLNS ook heel wat types en maten van Orca, Sailfish, 2XU en Zone3 aan te bieden, zodat we altijd kunnen inspelen op de behoeften van de triatleet, of het nu gaat over drijfvermogen of extra flexibiliteit in het zwemmen,” legt Lieven uit.

In de buurt van de wetsuits vind je ook een erg compleet gamma aan zwemkleding en accessoires. “We hebben al veel dingen voor de triatleet, maar willen ook nog meer specialisatie brengen naar de zwemmers toe. Aan het gamma van BTTLNS, Finnis, Zoggs, Zone3, Funkita en Funkytrunks, gaan we nog Arena toevoegen, ook gericht op de specifieke zwemmer, dus ook speedskins en speedjammers mag je binnenkort verwachten.”

Voor het fietsonderdeel kunnen triatleten bij Triathlon24 terecht voor een uitgebreide collectie kledij van Castelli, Assos en Craft, zowel voor mannen als voor vrouwen. In de winkel treffen we de schoenen van Fiz’ik aan en helmen van Giro, Casco en Cado Motus. Ook aan accessoires is gedacht, met zowat alle producten van Profile Design en XLAB.

Bij de Hoka One One muur ontmoeten we Julie Turelinckx, een sportdietiste met veel kennis van loopschoenen. “Ik ben zelf ook triatlete, al is dat nog op beperkt niveau, en ik heb veel ervaring met schoenen. Het Hoka One One assortiment sprak ons meteen aan. Momenteel is de Carbon X vrij populair bij de triatleten, zeker voor de lange afstand. Daarnaast bieden we ook kledij van Craft en Compressport aan en we hebben een mooie collectie trisuits, ook voor vrouwen. Ik houd me er graag mee bezig om de dames van de juiste producten en maten te voorzien.”

In de buurt van de kassa vinden we nog een groot nutrition gedeelte, met voornamelijk Powerbar en Maurten. En er is ook nog de vrijetijdskledij van BTTLNS, de erg coole Cois Cycling t-shirts en truien en opvallende Sporx sokken.

Als je bij Triathlon24 binnenstapt, ben je dus een tijdje zoet. Je vindt er nagenoeg alles en als je aan de praat geraakt met Julie en Lieven dan merk je meteen de passie voor triatlon. Normaal kan je er op zaterdag ook de jonge triatleet Max Ludmann tegen het lijf lopen, die het team tijdens het weekend assisteert. Hopelijk kan de winkel na de lockdown snel terug open, maar ondertussen ben je welkom in de online shop, ook voor wat extra neopreen accessoires om je zwemtrainingen binnenkort in de buitenlucht weer op te pikken.

Naar de shop van Triathlon24.be