Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Lockdown Triathlon Challenge after race movie – met ‘speaker’ commentaar
Fun

De Lockdown Triathlon Challenge after race movie – met ‘speaker’ commentaar

Mocht je je afvragen hoe zo’n Lockdown Triathlon Challenge er in het echt uitziet en wat je allemaal nodig hebt om in je eigen omgeving aan een virtuele triatlon te doen, check dan de after race movie van de Lockdown Triathlon Challenge in Mol, met de winnaar uitgebreid in beeld en aan het woord. De split personality van de 3athlon.be hoofdredacteur moet u er maar bij nemen, en heel ernstig hoeft u het niet te nemen. Hoe je met veel show aan triatlon moet doen, hebben we namelijk geleerd van Kasper Lagae #TriForPhil…

Patent nemen op ‘wisselrek’

Al denken we er wel over na om een patent te nemen op ons nieuwste triatlon-gadget: het wisselrek… De combinatie van fietsrek en wasrek is ideaal om thuis je wissels te oefenen. En als je je eigen wisselrek meeneemt naar een wedstrijd, dan moeten organisatoren niet meer investeren in hun eigen materiaal om de transition area op te bouwen. Triatleten hebben dan weer het voordeel dat je zwem-, fiets- en loopmateriaal droog is terwijl je een van de andere onderdelen aflegt 😀

Drie breed over het jaagpad

De Lockdown Triathlon Challenge was vooral fun, al waren er voor de start van elk onderdeel toch een beetje zenuwen. Wij hebben het veilig gehouden, ook al was het vloeken als je ondanks hard roepen op drie lockdown-toeristen-fieters-naast-elkaar-op-een-jaagpad-van-1-meter-breed toch de remmen moest dichtknijpen…

Wim De Doncker haalt het nipt

En dan was er nog die extra uitdaging: de tweestrijd tussen Sportevents-CEO Wim De Doncker en 3athlon.be hoofdredacteur Hans Cleemput. Het ging er vooraf fel aantoe tussen de twee op de social media, ze gingen allebei in het rood en Wim kreeg extra kudoo’s door zijn parcourskeuze in eigen hof, met de kids. Uiteindelijk haalde de ex-Ironman pro het van de wedstrijdspeaker, maar er wordt blijkbaar al een revanche gepland over een paar weken in de 111 Lockdown Triathlon Challenge Bilzen.

Elk uur uitslag refreshen

Ah, en Hans was blij dat er toch nog 16 atleten achter hem finishten. Ook dat is de Lockdown Triathlon Challenge, stiekem elk uur de voorlopige uitslag refreshen om te zien waar je uiteindelijk uitkomt. En naar goeie triatlongewoonte ging hij ook op zoek naar de best mogelijke uitslag. Dus werd Hans Cleemput 302de op 318 atleten, 11de in de M45 categorie, 2de in de De Doncker-Cleemput challenge en winnaar van de Mol, Toemaathoek-editie… 😀