Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman Westfriesland kondigt nieuwe datum aan, in 2020 nog
Nieuws

70.3 Ironman Westfriesland kondigt nieuwe datum aan, in 2020 nog

De 70.3 Ironman triatlon van Westfriesland heeft een nieuwe datum vastgelegd en hoopt, indien de corona-crisis het toelaat, in oktober de internationale halve triatlon en de andere wedstrijden te laten doorgaan. De nieuwe Nederlandse 70.3 Ironman, oorspronkelijk gepland op 28 juni 2020, werd begin april tot nader order uitgesteld. Zondag 4 oktober 2020 wordt de nieuwe datum voor de halve triatlon waarvoor ook veel Belgische triatleten ingeschreven waren.

De Ironman wedstrijden in het Nederlandse Hoorn, die gepland stonden in het laatste weekend van juni, vinden doorgang in het eerste weekend van oktober 2020. Deze datum is onder het voorbehoud dat evenementen dan weer zijn toegestaan.

Het besluit is genomen na overleg met het Europese hoofdkantoor van Ironman, de regio Westfriesland, veiligheidsdiensten en partners. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, supporters, vrijwilligers en personeel zijn hierbij meegenomen.

De indeling van het weekend blijft ongewijzigd. Op vrijdag 2 oktober wordt er gestreden om de winst op de Ironman 5150, over de kwartafstand. Op zaterdag 3 oktober staan de Ironkids, Ironman 4:18:4 en NightRun op het programma. De Ironman 70.3 op zondag 4 oktober is de afsluiter van het gehele weekend.

Deelnemers die al geregistreerd zijn, hebben inmiddels een mail ontvangen met verdere informatie over hun deelname.