Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spannende Zwift Pro Tri race met Belgische aanvallers eindigt in massaspurt
Nieuws

Spannende Zwift Pro Tri race met Belgische aanvallers eindigt in massaspurt

Met een verschil van een duizendste van een seconde heeft de Franse triatleet Antony Costes de Canadees Lionel Sanders geklopt in een groepsspurt van een 15-tal triatleten in de derde Zwift Pro Tri race. De Belgische triatleten Seppe Odeyn en vooral Kenneth Vandendriessche waren erg actief, met twee stevige aanvallen van die laatste op het virtueel Crit City parcours waar 14 rondjes van 2 km werden gereden.

Na de commotie over de dubieuze wattages vorige week en het schrappen van een groot aantal triatleten, waaronder winnaar Sam Laidlow, uit de uitslag, splitste Zwift de triatleten in een A- en B-reeks voor de derde Zwift Pro Tri race. In de A-groep waren alleen atleten uit de top-50 van de WTS en de PTO welkom, maar dat betekende te weinig deelnemers. Zo kregen anderen als Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche ook startrecht, naast Marten Van Riel. Mogelijk had die technische problemen, want Marten was de hele race niet te zien.

Vandendriessche in de aanval

Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche toonden zich wel een paar keer vooraan. Halfweg de race ging Kenneth solo in de aanval. De West-Vlaming werd teruggehaald door Alistair Brownlee en de rest van de 16-koppige kopgroep. In de voorlaatste ronde probeerde de ex-winnaar van de 70.3 Ironman Luxemburg het opnieuw. Hij zette de groep op het snelle parcours een tijdje op twee seconden, maar werd opnieuw gegrepen. En dus kregen we een groepsspurt waarin de Belgen helaas niet konden meespelen. Antony Costes ging aan de kop en in allerlaatste instantie kwam er nog een jump van Lionel Sanders, maar de Canadees kwam net te kort. Een duizendste van een seconde was het verschil tussen 1 en 2.

Sophie Coldwell wint vrouwenrace

Bij de vrouwen werd er ook door een kopgroep van een vijftiental dames gespurt. De Zwitserse Melanie Maurer leek het te gaan halen, maar de vice-wereldkampioene duatlon van vorig jaar in Zofingen zag in de allerlaatste meters nog de Britse WTS-topper Sophie Coldwell voorbijkomen. Lucy Charles werd derde voor Emma Pallant. Ook in deze derde race namen er geen Belgische triatletes deel.

Hanne De Vet en Dries Matthys in B-reeks

Ook de B-reeks ging aan de slag in Crit City. Bij de vrouwen was Hanne De vet goed voor een zevende plaats. Er namen 16 vrouwen deel aan de race. Bij de mannen was de groep groter, in totaal 71 triatleten. Dries Matthys nestelde zich in een kopgroep van 23. In de eindspurt won Jimmy Kershaw. Dries Matthys werd 19de. “Ik had niks meer in de tank,” reageerde Dries na de eindspurt…