Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Katrien Verstuyft in de 2012 olympische triatlon in Londen – volledige video
Throwback Thursday

TBT: Katrien Verstuyft in de 2012 olympische triatlon in Londen – volledige video

Bij gebrek aan Olympische Spelen in 2020 duiken wij elke donderdag terug in de geschiedenis van de olympische triatlon, met in deze TBT een van de meest beklijvende races ooit: de olympische triatlon bij de vrouwen in 2012 in Londen. In Hyde Park waren honderdduizenden toeschouwers getuige van een degelijke prestatie van de Belgische triatlete Katrien Verstuyft, maar vooral van de superspannende eindspurt tussen Lisa Norden en Nicola Spirig. De Zwitserse had pas de 70.3 Ironman van Antwerpen gewonnen en we zaten op het puntje van onze stoel om te zien of ze het na die halve triatlon ook in Londen zou waarmaken. Check het in de volledige video van 2012:

Met een 28ste plaats maakte Katrien Verstuyft de verwachtingen helemaal waar, zeker gezien een niet optimale voorbereiding. Katrien moest extra stappen ondernemen om door het BOIC geselecteerd te worden voor Londen. In juli 2012 hadden we daarover een uitgebreid interview met Katrien.

Olympische kampioene in Antwerpen

Maar wat iedereen het meeste bijbleef was de fotofinish die moest bepalen wie het olympisch goud pakte. We wisten in 2012 allemaal dat Nicola Spirig sterk was, maar niemand had verwacht dat ze, vlak na haar overwinning in de 70.3 Ironman in Antwerpen, de winst zou pakken in Londen. En zowel Spirig als Norden gaven geen krimp in die slotmeters. Wij zaten op het puntje van onze stoel, te supporteren voor Nicola want een paar weken ervoor hadden we Spirig aan onze microfoon op de Grote Markt in Antwerpen. En je kan niet elke dag zeggen dat je een olympische kampioene hebt geinterviewd…