Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Knokke-Heist hakt knopen door: geen Zwintriatlon en halve triatlon in 2020
Marten Van Riel in 2019 winnaar van de Zwintriatlon in Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Knokke-Heist hakt knopen door: geen Zwintriatlon en halve triatlon in 2020

De sportdienst van Knokke-Heist heeft maandag bevestigd dat er in 2020 helaas geen Zwintriatlon komt en dat ook de halve triatlon afgelast wordt, hoewel beide wedstrijden in september plaats zouden vinden. Ook de Iron Kid en de Finisher Triatlon in augustus zijn afgelast. De Zwintriatlon en de halve triatlon zijn grensoverschrijdend en de beslissing om de wedstrijden te annuleren werd in samenspraak met de gemeente Sluis genomen.

“Het is met spijt in het hart dat het gemeentebestuur ingevolge de COVID-19 pandemie de beslissing genomen heeft om dit jaar de Iron Kid en de Finishers Triatlon op 21, 22 en 23 augustus en de Zwintriathlon (2 september) en de Halve Triatlon Knokke-Heist (5 september) niet te laten doorgaan,” luidt het in de communicatie van de sportdienst van Knokke-Heist.

Afgesloten grenzen

“Specifiek voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist werd deze beslissing genomen na overleg met de burgemeester van Sluis. Gezien de huidige omstandigheden met onder andere afgesloten grenzen, de verschillende regelgeving in de twee landen en de toekomstige onzekerheden kwam men tot de conclusie dat het onmogelijk is om deze events in voldoende veilige omstandigheden voor alle deelnemers, medewerkers én het publiek te kunnen organiseren. Met deze uitzonderlijke beslissing wil men de gezondheid boven alles plaatsen.”

Deelname overzetten naar 2021

Dinsdag ontvangen alle deelnemers aan de Iron Kid, de Finishers Triatlon, de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist een mail waarin zij tot uiterlijk 31 mei kunnen aangeven of men de deelname aan de editie 2020 wil overzetten naar de editie 2021.

Deze events zijn gepland op onderstaande data:

  • Vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021: Iron Kid
  • Zondag 22 augustus 2021: Finishers Triatlon
  • Woensdag 1 september 2021: Zwintriathlon
  • Zaterdag 4 september 2021: Halve Triatlon Knokke-Heist

Wie hier op ingaat, is zeker van een startrecht voor de volgende editie. Wie hier niet kan of wil op ingaan wordt voor 100% terug betaald.

“Net zoals jij zijn de organisatoren van de Sportdienst even van de kaart. Als eerste bepleiters binnen de gemeente van een gezonde levensstijl zijn we echter vastberaden om in de toekomst te blijven garant staan voor o.a. een gevarieerd aanbod van belevingsevents met het triatlonfestival als jaarlijks hoogtepunt. Blijf ondertussen in beweging en hou het veilig en gezond,” aldus de sportdienst van Knokke-Heist.

Ook triatlon Ieper afgelast

De zwintriatlon en de halve triatlon van Knokke-Heist zijn niet de enige evenementen, in september gepland, die afgelast worden. Vorige week had ook de organisatie van de In Flanders Fields triatlon van Ieper, oorspronkelijk gepland op 20 september, al laten weten dat de wedstrijd dit jaar niet doorgaat. De triatlon wordt verplaatst naar zondag 19 september 2021. Ook de Sportics duatlon van 1 juni gaat niet door. Die wordt verzet naar maandag 24 mei 2021.