Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon Vlaanderen over tweede fase: “Overleg met overheid over open water”
Extra

Triatlon Vlaanderen over tweede fase: “Overleg met overheid over open water”

Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon en duatlon federatie, komt met nieuwe en aangepaste richtlijnen voor atleten en clubs om de maatregelen vanaf 4 en vanaf 18 mei te verduidelijken. “Mits toestemming van de lokale overheid gaan we er voor om zwemmen in open water mogelijk te maken vanaf 18 mei. Hiervoor nemen we contact met de hogere overheid,” aldus Triatlon Vlaanderen.

“Wissel geen materiaal uit”

Vanaf 4 mei worden de maatregelen voor individuele sporters wat versoepeld. Triatlon Vlaanderen heeft daarom zijn richtlijnen aan de individuele atleten aangepast. Er moet bij het sporten nog altijd minaam anderhalve meter afstand gehouden worden. Train alleen als je fit ben. Je mag met maximum twee andere personen sporten die niet onder hetzelfde dak wonen, maar dit moeten steeds dezelfde personen zijn. Wissel geen materiaal uit. In deze eerste fase adviseert Triatlon Vlaanderen aan de clubs om de atleten zo veel mogelijk thuis te laten trainen, maar al wel fase 2 grondig voor te bereiden.

“Stel een coordinator aan bij de club”

Als alles goed loopt, zou op 18 mei fase 2 van de exit-strategie van start kunnen gaan. Onder bepaalde voorwaarden zullen outdoor groepstrainingen dan toegestaan kunnen worden. Triatlon Vlaanderen geeft de clubs het advies om een coordinator aan te stellen die alle communicatie voert en de heropstart voorbereidt. Zorg bijvoorbeeld voor een kiss en ride zone, zorg voor strikte start- en einduren van de trainingen en houdt douches, kleedkamers en cafetaria gesloten. Toiletten mogen wel open.

“Kleine groepen met vaste trainer”

“Stel kleine groepen samen die steeds samen trainen, zorg dat dezelfde mensen steeds samen trainen met respect voor veilige afstand en vermijd contact tussen de groepen door trainingen te spreiden in tijd en ruimte. Zorg voor een vaste trainer per groep. Voorzie de trainer van beschermingsmateriaal (mondmasker en handschoenen). Vermijd dat er materiaal wordt gedeeld, ook binnen dezelfde trainingsgroep. Is het toch nodig, ontsmet het dan voor en na gebruik,” laat Triatlon Vlaanderen weten.

Contact met overheid over open water zwemmen

De belangrijkste vraag bij de triatleten is en blijft natuurlijk wanneer er opnieuw kan gezwommen worden. Triatlon Vlaanderen wil het overleg met de overheid aangaan om open water zwemmen toe te staan. “In deze fase van de exitstrategie blijven overdekte zwembaden nog gesloten. Er is nog geen duidelijkheid wanneer ze wel zullen openen. Zodra het gebruik van zwembaden weer is toegestaan, volgen er aangepaste richtlijnen. Organiseer alternatieve trainingen ter vervanging van de zwemtraining. Mits toestemming van de lokale overheid gaan we er voor om zwemmen in open water mogelijk te maken vanaf 18 mei. Hiervoor nemen we contact met de hogere overheid. Bereid als club reeds een duidelijk stappenplan voor. Respecteer ook de eerder gegeven algemene richtlijnen en veiligheidsafspraken,” aldus Triatlon Vlaanderen.

Op de website van Triatlon Vlaanderen vind je een uitgebreid overzicht van alle richtlijnen.