Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dit was de WCUP Rond Uw Kot Run: toppers met snelle tijden en creatieve atleten
Multisports

Dit was de WCUP Rond Uw Kot Run: toppers met snelle tijden en creatieve atleten

Met meer dan achthonderd geregistreerde deelnemers was de virtuele WCUP Rond Uw Kot Run een absoluut succes, met veel tevreden atleten die elk in hun eigen buurt 5 of 10 km liepen. Dat veel mensen hongerig waren naar competitie bleek uit de sterke prestaties. De toppers lieten heel scherpe tijden realiseren. Maar er waren ook heel creatieve atleten met een leuk parcours en met toffe foto’s en filmpes. WCUP heeft ze opgelijst en er een aantal winnaars uit gekozen.

4 mannen onder 15 minuten

Het ging zondag zowel op de 5 als de 10 km erg hard. Hans Omey dook onder de 15 minuten en leek daarmee een gooi te doen naar de zege, maar zijn 14’42 was net zes seconden te traag. Met een bijzonder scherpe tijd van 14’36 trok ex-Belgisch kampioen duatlon Vincent Bierinckx het laken naar zich toe. Ook Arno De Feyter (derde in 14’44) en Laurens Verluyten (vierde in 14’48) bleven onder de 15 minuten. Op de 10 km was 1500 meter-specialist Kim Ruell de snelste. Kim haalde het in 31’20 en was elf seconden sneller dan Bjarne Rasschaert. Triatleet Marc Geerts werd derde in 31’59 voor Vincent Van De Walle (32’31) en gouwe ouwe Wim Van De Wielle (32’38).

Maurine Ricour voor Katrien Verstuyft

Bij de vrouwen stond er bij de 10 km geen maat op de Belgische duatlontopper Maurine Ricour. Met een sterke finishtijd van 35’37 was ze een halve minuut sneller dan tweevoudig olympisch triatlete Katrien Verstuyft (36’08). Jolien De Schaepmeester werd in 39’20 derde. Op de 5 km dook ex-Belgisch beloftenkampioene veldlopen Charlotte Van Hese als enige onder de 18 minuten. Met een tijd van 17’27 was ze maar liefst veertig seconden sneller dan de tweede, Valerie Rooms (18’07). Margot Ricour, zus van de winnares bij de 10 km, werd derde in 18’16 waarmee ze twee seconden sneller was dan legendarische loopster en triatlete Veerle D’Haese. Sofie Brijs werd vijfde.

Prijswinnaars

Daarnaast waren er heel wat atleten die op originele en leuke wijze hun 5 of 10 km afwerkten. En er waren ook heel wat kids die zich aan de 1 km kids run waagden, sommigen maakten daar met gemak ook 5 km van, zoals ten huize Ced Smets… Dat leverde heel wat mooie beelden op en veel prijswinnaars. Op de website van WCUP vind je een overzicht van alle winnaars.

Alle uitslagen van de WCUP Rond Uw Kot Run