Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geelse triatleten lopen 545 km en fietsen 3446 km in virtueel clubkampioenschap
Fun

Geelse triatleten lopen 545 km en fietsen 3446 km in virtueel clubkampioenschap

GETC, de Geelse Triatlon Club, moest door de corona-crisis op zoek naar een alternatief voor hun jaarlijkse clubkampioenschap. Op initiatief van drie triatleten kwam er alsnog een virtuele wedstrijd in Geel: “Er werd dit jaar beslist om de wedstrijd in Geel op 10 mei 2020 als officieel clubkampioenschap van GeTC te beschouwen. Massaal veel atleten van GeTC waren ingeschreven en toen kwam … Covid-19.”

Rondje langs de sponsors

“Lockdown, wedstrijden afgelast en geen kampioenschap. Niet meer zwemmen, niet meer in groep trainen en je toch blijven motiveren om je conditie op peil te houden. Niet simpel. Sacha, Bruno en Tom zijn niet bij de pakken blijven zitten en er ontsproot een initiatief, het GeTC Covid-19 Championship. Het tijdstip van het gebeuren was vanaf zaterdag 9 mei 00.00 uur tot zondag 10 mei 18.00 uur en dit in volledige clubuitrusting.” 

“Het objectief was in eerste instantie de ‘GeTC-community’ levendig te houden in een periode dat we afstand moeten houden en dit zonder referees . Er werd uitgegaan van het idee om iets te doen dat zowel de sportieve als de creatieve talenten kon stimuleren. Zonder prestatiedruk, met in het achterhoofd enkele ideeën zoals sportiviteit, creativiteit en het ludieke. En zeker ook niet onbelangrijk – onze sponsors ‘t Kelderke, Brasserie De Post, Clevr en Groep Verellen Geel. Zij zorgen er voor dat wij als club kunnen blijven bestaan. Door de maatregelen zijn er geen wedstrijden en kunnen wij onze sponsors niet in beeld brengen.”

545 km gelopen en 3446 km gefietst

“Alles zou te volgen zijn op facebook binnen de pagina van GeTC. Foto’s van de prestaties mochten gepost worden, verhalen… Uiteindelijk hebben er een kleine 30 atleten deelgenomen aan het initiatief en werd het een weekend waarin er gescoord werd op ludiek vlak, maar ook zeker op sportief. Eén iemand heeft bijvoorbeeld zaterdag 402 km gefietst. In totaal werd er 545 km gelopen en 3446 km gefietst in de kleuren van GeTC en dit alles in de omgeving van Geel.”

“Einde van het Championship op zondag 10 mei om 1800 uur. Sponsors gelukkig, atleten gelukkig … en nu terug kunnen zwemmen. Dan zijn we terug ‘echte’ triatleten. Hopelijk op korte termijn. Hierbij willen wij de drie initiatiefnemers – Sacha, Bruno en Tom – nog eens bedanken voor hun organisatie,” aldus GETC.

Rappende Igor en Joeri met Vocsnor-look

Sommige atleten lieten zich van hun beste kant zien en zo ontdekten we onder andere naast de sportieve skills ook het zangtalent van Igor De Laet en dan was er nog de opvallende baard en Vocsnor look van Joeri Gouwkens. Een tip: als je een baard hebt laten staan tot je eerste wedstrijd, zorg dan dat je scheerapparaat opgeladen is

https://www.facebook.com/114946443385066/videos/1642690122535900/
https://www.facebook.com/114946443385066/videos/1579718152203499/

Check zeker ook de andere filmpjes en foto’s op de facebookpagina van de Geelse Triatleten.