Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders over Ironman Hawaii in februari: “Goed zo, koeler en minder vochtig”
Lionel Sanders bereidde zich in februari 2020 al voor in Kona
Nieuws

Lionel Sanders over Ironman Hawaii in februari: “Goed zo, koeler en minder vochtig”

Het uitstellen van het WK Ironman in Hawaii van 10 oktober 2020 naar 6 februari 2021 speelt alvast in het voordeel van 1 triatleet: de Canadese topper Lionel Sanders, die in februari 2020 in Kona ging testen. “Iedereen verklaarde me gek, wie gaat er nu in januari en februari in Kona trainen? Omdat Kona dus in februari valt. Ik ben in het voordeel want ik heb er kunnen trainen in koelere omstandigheden, met een lagere vochtigheidsgraad en een minder intense zon…”

“Ik heb letterlijk alle data voor die periode van het jaar, dus dat is goed,” vertelt The Colonel. “Maar ook ik heb liever een WK in oktober en de mogelijkheid om twintig races te doen.”

Indoor zwemtrainer met spiegel

Lionel heeft zich ondertussen beziggehouden met veel fietsen, waarbij hij werkte aan specifieke verbeteringspunten op de fiets. Naast het lopen, heeft hij ook veel aandacht besteed aan het zwemmen. “De zwembaden zijn ook hier al bijna acht weken dicht, maar ik heb thuis een vasa trainer geinstalleerd met een spiegel eronder om aan mijn techniek te werken,” aldus Lionel.

Sanders verwacht dat op korte termijn de zwembaden opnieuw opengaan. Hij hoopt dat er aan het einde van het seizoen toch wat wedstrijden kunnen doorgaan. Een zelfde geluid hoorden we bij Bart Aernouts, vice-wereldkampioen Ironman in 2018, in zijn reactie bij 3athlon.be.