Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Open water zwemmen? Doe het veilig en ga onderkoeling tegen
Triatleten testen de BTTLNS wetsuit in open water (foto: Triathlon24.be RR)
Extra

Open water zwemmen? Doe het veilig en ga onderkoeling tegen

Vanaf maandag 18 mei mogen we in Belgie opnieuw in groep buiten sporten en daar hoort ook open water zwemmen bij. In een andere post op 3athlon.be kan je het overzicht vinden met plaatsen waar dat door de lokale overheid toegestaan wordt. Wij kregen van Triathlon24.be alvast een mooi setje met onmisbaar materiaal voor onze eerste open water trainingen.

Samen met de vernieuwde Tormentor 2.0 wetsuit van het Benelux-merk BTTLNS kregen we een pakket binnen met de Khione neopreen swim cap, de Caerus neopreen swim socks, de Boreas neopreen swim gloves, de Valryon zwembril en de Poseidon saferswimmer. Die gaan we vanaf 18 mei uitgebreid testen voor je. Onze Nederlandse collega’s van 3athlon.nl mochten al eerder het open water induiken en hadden volgende reacties:

Caerus neopreen sokken

Zelfs in water van 13 graden bieden de Caerus neopreen sokken meer dan voldoende bescherming en resulteerden uiteindelijk zelfs in – geloof het of niet – warme tenen. Daarnaast hinderen de sokken je op geen enkele manier tijdens het zwemmen: je merkt nauwelijks dat je ze aan hebt, zorgen gevoelsmatig niet voor extra weerstand en zorgen dus alleen maar voor extra warmte. Sterker nog, ze zorgen zelfs voor extra drijfvermogen, waardoor je automatisch ‘rechter’ in het water komt te liggen en je iets minder hoeft te focussen op een goede beenslag. Zeker voor de wat mindere zwemmers onder ons, is dat ideaal.

Boreas neopreen handschoenen

De Boreas Swim Gloves zorgen voor meer dan voldoende warmte en zitten perfect om de handen. Wel is het zo dat je met het dragen van deze handschoenen iets meer weerstand van het water ervaart en dat je soms het idee hebt – gelukkig verwaarloosbaar – dat je slag wat moeizamer gaat dan je wellicht gewend bent. Is dit erg? Wat ons betreft niet, want in ruil daarvoor heb je wel warme handen, hooguit de topjes van de vingers voelden ietwat koud aan, en een beetje extra weerstand tijdens een training is ook niet verkeerd. Triathlon24 biedt de handschoenen en sokken overigens ook in 1 voordelig pakket aan.

Khione neopreen badmuts

Daarnaast droeg Tim over zijn badmuts de Khione 1.0, een Neoprene Swim Cap die extra bescherming biedt en ook een groot gedeelte van de wangen afschermt. De Swim Cap zit als gegoten, gaat met het grootste gemak over je hoofd en voel je tijdens het zwemmen niet zitten. Koude oren? Koude wangen? Niks van dat alles! Daarnaast is het ook nog eens handig dat de Khione 1.0 over een verstelbare nekband met klittenband beschikt, waardoor je nooit last zult hebben van een zogenaamd ‘verstikkend’ gevoel.

Poseidon saferswimmer

Bij zowat alle zwemlocaties waar open water zwemmen toegestaan is door de lokale overheid, is er naast de verplichting dat er een redder aanwezig is, ook de verplichting dat elke zwemmer een zichtbare boei met zich meedraagt. Daarvoor dient de Poseidon saferswimmer. Je kunt er je materiaal droog in kwijt en door de opblaasbare boei beschik je over extra veiligheid en zichtbaarheid in het water.

Tormentor 2.0 wetsuit met extra flexibiliteit

Ook de Tormentor 2.0 gaan we vanaf volgende week in open water testen. De vernieuwde Tormentor biedt volgens BTTLNS uitstekende flexibiliteit door het gebruik van een eendelig schouderpaneel. Dit paneel is gemaakt van hoogwaardig 1,5 mm Yamamoto 40#cell neopreen. Door het gebruik van een v-gesneden halsconstructie is BTTLNS erin geslaagd om de druk en schaafwonden in het halsgebied te verminderen. De Tormentor 2.0 ziet er alvast goed uit met de zilveren details aan enkels en op de schouder en mouwen. Op de website van Triathlon24.be vind je alle details over de Tormentor 2.0.

Bovenstaande producten, ook in de uitvoering van andere merken, vind je allemaal op de website van Triathlon24.be of in de winkel aan de Bredabaan in Brasschaat.