Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mond op mond beademing met mondmasker? Redders krijgen extra opleiding
Triatleten in open water (foto: 3athlon.nl/Romy Louise van Schooneveld)
Nieuws

Mond op mond beademing met mondmasker? Redders krijgen extra opleiding

Als eerste sportfederatie zorgt Triatlon Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Reddingsfederatie voor een aangepaste corona-opleiding voor redders en toezichters bij open water zwemmen. Ter bescherming van de redders en toezichters gelden er in deze corona-tijden ook voor hen maatregelen, waarbij bijvoorbeeld de reguliere procedure van mond-op-mond beademing niet meer toegepast kan worden. Triatlon Vlaanderen biedt de cursus gratis aan voor twee personen per club.

Nu de zwembaden nog steeds gesloten blijven en de temperatuur van het open water stijgt, worden stilaan initiatieven uitgewerkt om het open water zwemmen te faciliteren. Uiteraard dient dit op een veilige manier te gebeuren, met toezicht van redders. Echter, door het coronavirus is het momenteel niet meer mogelijk voor redders om, in geval van nood, te reanimeren via de reguliere procedure en via mond-op-mond beademing.

De Vlaamse Reddingsfederatie zorgde daarom voor aangepaste richtlijnen en een speciale opleiding voor redders zodat ze kunnen reanimeren en er rekening wordt gehouden met de corona-maatregelen. Dit is recent goedgekeurd door Sport Vlaanderen en zal ook gegeven worden aan alle actieve redders binnen Vlaanderen.

Triatlon Vlaanderen is de eerste sportfederatie in Vlaanderen die zijn clubs de mogelijkheid biedt om voor open water zwemmen deze opleiding te laten volgen:

  • Wanneer: Zondag 24 mei
  • Waar: Brugge, Antwerpen, Leuven
  • Kostprijs: 3VL draagt de kostprijs voor 2 personen per club. Bijkomende personen kosten 35 EUR (indien diploma hoger redder) of 50 EUR (indien geen diploma hoger redder)
  • Online inschrijving 
  • Meer informatie