Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Geraardsbergen maakt nieuwe datum voor 2021 bekend
Pieter Heemeryck wint Geraardsbergen 2019 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Challenge Geraardsbergen maakt nieuwe datum voor 2021 bekend

De Challenge Geraardsbergen, de grootste internationale halve triatlon van ons land, moest de 2020 editie van de halve triatlon annuleren als gevolg van de corona-crisis maar maakt nu de datum bekend voor 2021. De Challenge Geraardsbergen blijft in hetzelfde weekend en zal in 2021 op 6 juni plaatsvinden. De wedstrijd maakt opnieuw deel uit van het op 1 na grootste internationale circuit op de lange afstand.

De Challenge Geraardsbergen ontvangt jaarlijks de beste internationale triatleten in het Challenge-circuit, waar onze landgenoot Pieter Heemeryck de World Bonus, het eindklassement, won in 2019. Heemeryck won ook twee keer in Geraardsbergen. De halve triatlon, met twee beklimmingen van De Muur tijdens de 90 km fietsen, zou in 2020 ook opnieuw Belgisch kampioenschap halve triatlon zijn. Ondertussen raakte bekend dat de Ironlakes triatlon bij de Lacs de l’Eau d’Heure die rol overneemt.

Inschrijvingen open 8 juni

Of Geraardsbergen in 2021 dan de titelstrijd organiseert, is nog niet duidelijk. In principe is het BK in 2021 al gegund aan Ironlakes. “We zouden graag het BK terug naar Geraardsbergen halen en gaan dat eens bekijken,” luidt het bij organisatoren Jens Heyman en Tim Vidts. “Maar we zijn nu vooral blij dat we een nieuwe datum hebben. Vanaf 8 juni gaan de inschrijvingen open,” aldus Jens en Tim. Triatleten die in 2020 ingeschreven waren, kunnen kosteloos hun deelname naar 2021 omzetten…

New date 2021

It’s with great feelings that we are announcing the new race date for SKODA Challenge-Geraardsbergen Triathlon! *** 06/06/2021 *** Spread the word! 🙂 🎥Video by Pixelrush! www.pixelrush.eu🚁 Aerial footage @Geert Claes PhotographyThe registration for 2021 opens on june the 8th.#challenge #WeAreTriathlon #ChallengeFamily #AllAboutTheAthlete

Geplaatst door SKODA Challenge-Geraardsbergen Triathlon op Woensdag 20 mei 2020