Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
13’37 op 5 km lopen… Richard Murray op record jacht en in twitter storm
Nieuws

13’37 op 5 km lopen… Richard Murray op record jacht en in twitter storm

Terwijl de meeste triatleten aan wintertempo trainen, houdt de Zuid-Afrikaanse toptriatleet Richard Murray zich tussen zijn trainingen door bezig met een ware recordjacht, wat resulteerde in onder andere een personal best van 13’37 op 5 km lopen. De Zuid-Afrikaan, getrouwd met Nederlandse triatlete Rachel Klamer, liep zijn besttijd overigens op Nederlandse wegen. Hij riep zichzelf al grappend prompt uit tot Zuid-Afrikaans recordhouder, maar in zijn thuisland begreep niet iedereen de grap…

Murray liep afgelopen week een indrukwekkende 5 km in een tijd van 13’37, met Marcel Klamer, vader van triatlete Rachel, als gangmaker. Dat was goed voor een persoonlijk record. Richard Murray kreeg op Twitter en Instagram een paar pittige reacties van Zuid-Afrikanen die de grap niet inzagen dat Richard Murray zichzelf tot Zuid-Afrikaanse kampioen uitriep, met daarbij een knipoog naar de Noorse toplopers Jakob en Henrik Ingebrigtsen, die op 13’29 en 13’31 uitkwamen, of ze wel kunnen zwemmen en fietsen…

“Grow up”

Murray reageerde via Twitter persoonlijk op de reacties van de Zuid-Afrikaanse running community. “Ik vind het triest hoe jullie je gedragen in verband met mijn loopprestatie, het is op zijn minst kinderachtig. Ik heb eerlijk gelopen en het was een persoonlijk record. Ik heb geen ‘hate speech’ nodig, grow up!” aldus Richard. Onder andere onze landgenoot Marten Van Riel nam het op Twitter op voor Richard. “Een ‘big up’ aan Richard, je weet dat je een topprestatie hebt neergezet, als mensen er zich door aangesproken voelen…” aldus Marten.

1164 Watt in spurtje van 5 seconden

Na de recordpoging in het lopen, ging Richard ook nog stevig te keer op de fiets in een sessie van twee uur met 8 x 5 seconden sprinten op maximale capaciteit. Rachel Klamer filmde zijn stevige sprint van 1164 Watt gedurende vijf seconden: