Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amerikaanse, Europese en internationale triatleten strijden in Collins Cup 2021
Pieter Heemeryck vice-wereldkampioen in Samorin in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Amerikaanse, Europese en internationale triatleten strijden in Collins Cup 2021

De PTO, de Professional Triathletes Organization, en Challenge Family hebben vrijdag bekendgemaakt dat de Collins Cup met een jaar vertraging zal doorgaan in Samorin op 22 mei 2021. De Collins Cup zou dit jaar al plaatsvinden tijdens The Championship in Samorin, maar door de corona-crisis werd de prestigieuze wedstrijd tussen de Amerikaanse, Europese en internationale triatleten uitgesteld. De Collins Cup is vernoemd naar John Collins, de grondlegger van de Ironman Hawaii en verenigt de 12 beste triatleten in drie continentale ploegen, te vergelijken met de Ryder Cup in Golf.

Dankzij de PTO en Challenge Family wordt in de Collins Cup een prijzenpot van maar liefst twee miljoen dollar verdeeld, op 22 mei 2021. Dat betekent uiteraard ook dat de race – zoals ook dit jaar gepland was – in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie plaatsvindt als Challenge Family’s The Championship 2021. Er zou voor 31 mei meer informatie komen over The Championship.

Europa tegen Amerika en de rest

Verder blijven de plannen voor de Collins Cup ongewijzigd: zo zullen nog steeds de beste atleten ter wereld in teamvorm tegen elkaar strijden. Drie teams van Europeanen, Amerikanen en triatleten uit alle andere landen met telkens twaalf atleten, waarvan zes mannen en zes vrouwen, racen tegen elkaar. De race zal volgens de plannen op een inventieve manier – wereldwijd – live in beeld gebracht gaan worden.

“Het format waarbij de verschillende teams het tegen elkaar opnemen, zal een heel nieuwe dimensie aan de sport geven en voor extra spanning binnen de triatlonwereld zorgen. Het nieuwe puntensysteem brengt een geheel nieuwe intensiteit met zich mee en zal deze race niet alleen voor de triatlonliefhebber, maar ook voor de ‘algemene sportliefhebber’ zeer interessant maken,” aldus CEO van de PTO Sam Renouf.

Zibi Szlufcik spreekt namens Challenge Family nogmaals zijn enthousiasme uit over het feit dat deze wedstrijd in Samorin wordt gehouden. ,,De locatie, op en rondom het X-Bionic Sphere in Samorin, is spectaculair en kan eigenlijk niet beter om een groots evenement als dit te organiseren.”