Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Ironman Lanzarote? Dan doet Hank Mees gewoon de Ironman Beveren-Waas
Opvallend

Geen Ironman Lanzarote? Dan doet Hank Mees gewoon de Ironman Beveren-Waas

De Belgische triatleet Hank Mees heeft dit weekend een mooi alternatief gevonden voor de uitgestelde Ironman Lanzarote, met zijn eigen Ironman Beveren-Waas, een ‘Swalk’ van 3,8 km, 180 km fietsen en 42 km lopen. Normaal zouden heel wat Belgische triatleten zaterdag 23 mei deelgenomen hebben aan de Ironman Lanzarote, maar die werd geannuleerd ten gevolge van de corona-crisis. Hank Mees had er maandenlang naartoe geleefd en wou niet bij de pakken blijven zitten. Je kan zijn persoonlijke Ironman zaterdag live volgen.

Een ‘Swalk’ van 3,8 kilometer

De eerste wissel voor Hank Mees na de ‘Swalk’ van 3,8 km

Zwemmen zit er in deze tijden niet in voor Hank Mees op een druilerige en winderige zaterdagochtend. En dus vervangt Hank de zwemproef door een gloednieuw triatlon-onderdeel: de ‘Swalk’ ofwel de Swim-Walk, een wandeling van 3,8 km. Zo komt hij toch aan de afstand van 3,8 km en loopt de tijd ongeveer parallel met de zwemproef in een volledige triatlon. Hij heeft zijn ‘Swalk’ ondertussen afgewerkt in een tijd van 32’34, een persoonlijk record. Daarmee gaat hij meteen aan de leiding 😉 Je kan het mee volgen op een live-tracker die ook al erg lijkt op de officiele Ironman tracker:

Volg Hank Mees live in de Ironman Beveren-Waas

Good morning, race day! IM Beveren … ipv IM Lanzarote, jawel, jullie lezen het goed. Om 8:00 is Hank gestart met een…

Geplaatst door Christel Cleemput op Zaterdag 23 mei 2020