Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn en Ilona Eversdijk winnen 111 Bilzen Lockdown Triathlon Challenge
Een finish zoals deze van Pamphiel Pareyn in Nice in 2019 zit er in 2020 niet in op een Ironman (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Pamphiel Pareyn en Ilona Eversdijk winnen 111 Bilzen Lockdown Triathlon Challenge

Dit weekend zou normaal de 111 triatlon van Bilzen plaatsvinden, maar door corona werd het de tweede (virtuele) wedstrijd van de Lockdown Triathlon Series van Sportevents, met Pamphiel Pareyn en Ilona Eversdijk als winnaars. Pamphiel Pareyn maakte de favorietenrol waar en won overtuigend van Hannes Cool. Ilona Eversdijk verraste vriend en vijand door topfavoriete en Ironman-profatlete Sara Van de Vel te kloppen met een indrukwekkend fietsnummer.

Eversdijk trapt 40,8 km per uur

In de 111 Bilzen Lockdown Triathlon Challenge kregen de triatleten opnieuw de kans om gespreid over zaterdag en zondag 1 km te lopen, 100 km te fietsen en 10 km te lopen. Door de weersomstandigheden van zaterdag kozen veel triatleten ervoor om de fietsproef op zondag af te werken, met minder regen en vooral minder wind. Ilona Eversdijk gebruikte de wind in de Flevopolders, deels op het parcours van de Challenge Almere-Amsterdam, in haar voordeel en klokte af op 2u27 fietsen aan een gemiddelde snelheid van 40,8 km/uur. Dat was overigens goed voor de 9de fietstijd overall.

Topfavoriete Sara Van de Vel deed op zaterdag haar loopproeven en wist toe al dat ze op de 10 km bijna drie minuten sneller was dan haar Nederlandse concurrente. De opdracht was duidelijk voor Sara: zo hard mogelijk fietsen en zo weinig mogelijk tijd verliezen. Uiteindelijk haalde Sara een gemiddelde van 39,8 km/uur, goed voor 2u30 op de fiets. Daarmee kwam ze net te kort om de zege te pakken. Ilona Eversdijk haalde het in 3u12’16. Sara had 22 seconden langer nodig en werd in 3u12’38 tweede. Op ruime achterstand werd Nele Paardekam derde.

Pareyn sneller dan Cool

Bij de mannen kwamen een aantal ‘big guns’ uiteindelijk niet aan de start, of hun gegevens zijn nog niet op Strava beland, dat kan ook natuurlijk. Topfavoriet Pamphiel Pareyn zette een sterke prestatie neer. De 3MD-atleet was vorig jaar in mei ook al erg sterk bezig. Na een paar sterke fietsnummers was het Hannes Cool die op zaterdag als eerste onder de drie uur dook. Hij bleef lang aan de leiding, tot Pamphiel zijn duivels ontbond. Pareyn haalde het in 2u56’30. Hannes Cool werd tweede in 2u59’57. En Tim Neel bevestigde opnieuw zijn talent voor de non-drafting wedstrijden met een knappe derde plaats in 3u01’19.

In de officiele uitslag vinden we op dit moment 104 finishers terug, al is het bijvoorbeeld nog wachten op de fietsgegevens van comeback-kid Jan De Henau uit Dubai…

https://my.raceresult.com/153045/results