Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rockay Running Socks, een gerecycleerd alternatief voor  de lopers
Gear

Rockay Running Socks, een gerecycleerd alternatief voor de lopers

Hardlopen, het slotonderdeel van onze geliefkoosde sport en die meestal het minste tijd van ons vraagt om op te trainen. Jaarlijks kijken velen onder ons dan ook uit naar de nieuwe innovaties en kleurencombinaties die de schoenproducenten ons zullen voorschotelen. Maar wat meestal uit het oog verloren wordt en even belangrijk is is de keuze van de juist loopsokken. ‘Rockay’ nam onlangs contact met ons op en liet ons enkele items van hun collectie uittesten.

Aangenaam passen, aangenaam lopen

Met zowel de Rockay ‘Accelerate’ als de Rockay ‘Razer Trail’ running socks kregen we zowel een laag als hoog model toegestuurd. Hoewel de naam ’trail’ anders laat vermoedden is dit een perfect allround loopsok die dus ook ideaal om dragen is voor ons triatleten en duatleten.

De sokken omsluiten dan wel zeer strak de voet, toch zijn beide paren zeer makkelijk om aan te doen. Er komt bij het passen niet het nodige trek- en wringwerk aan te pas. Nog belangrijker is natuurlijk hun prestaties tijdens het loopwerk. Ook hier geen enkele klachten, integendeel. De sokken zit aangenaam en doen wat ze moeten doen: onze voeten ondersteunen en blaarvorming voorkomen. Deze sokken hebben dus alles wat je van een loopsok mag verwachten.

Talloze kleurencombinaties

Wel basic is het ontwerp of beter, het design van de sokken. Het is niet meteen een look waar je wild van wordt maar evenzeer zal het ook niemand afschrikken. Wat de keuze wel kan moeilijk maken is het uitgebreide kleurenpaneel waaruit je kan kiezen. Bekijk dus zeker de website om het model te kiezen die het best bij jouw club – of loopkledij past!

Milieubewust

Waar Rockay zich wel mee wil onderscheiden is de boodschap die ze aan hun klanten wil meegeven: #Sustainablespeed ofwel ‘duurzame snelheid’. De sokken van Rockay zijn vervaardigd uit 100% gerecycleerd materiaal zonder dat er kwaliteitsverlies mee gepaard gaat. Op deze manier wil het Deens bedrijf de afvalberg mee helpen afbouwen. Daarnaast kregen de loopsokken ook een polygiene behandeling (voorkomt bacteriën) wat dus wil zeggen dat je niet na iedere loopsessie de sokken de wasmachine moet ingooien. Gewoon even buitenhangen en terug aandoen bij de volgende training.

Ons verdict

Met Rockay krijgen we natuurlijk een nieuwe producent waardoor de keuze van de juiste loopsok er niet makkelijker op wordt. Met de aanschaf van deze sokken kan je alvast niets verkeerds doen. De Rockay Running Socks hebben alle eigenschappen wat je van een goede loopsok mag verwachten en je sluit je aan bij het mooie verhaal die achter de productie schuilt. De keuze is aan jullie!