Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yoga in het park, of hoe de Belgian Hammers mentale rust vinden
Jelle Geens als tweede Hammer in Tokio (foto: ITU/Ben Lumley)
Nieuws

Yoga in het park, of hoe de Belgian Hammers mentale rust vinden

Voor de Belgische toptriatleten Jelle Geens, Valerie Barthelemy, Marten Van Riel en Claire Michel, samen de Belgian Hammers, is 2020 een zo goed als verloren jaar, zonder wedstrijden en vooral zonder Olympische Spelen, maar ze hervinden hun mentale rust dankzij yoga. Maarten Delvaux van Het Nieuwsblad ging de Belgian Hammers bezoeken in Leuven en maakte een yoga-sessie mee in het park. En hij polste de Hammers naar hun medaille-ambities.

“Rust, energie en balans… en soepeler”

Bondscoach Nick Baelus gelooft al langer in yoga, zowel voor het fysieke als het mentale aspect. “Fysiek halen ze daar al een voordeel uit”, zegt Baelus in het Nieuwsblad. “Ze worden soepeler en lopen minder makkelijk een blessure op. Maar de winst is vooral mentaal. Yoga zorgt voor rust, energie en balans. Ik leer hen om af en toe hun gedachten uit te zetten. Om zich te concentreren op het nu en niet op hun doelen in de verre toekomst. Zo leren onze atleten om bewuster met hun trainingen bezig te zijn. En dan volgen die goeie uitslagen wel.”

https://www.instagram.com/p/CBA7klShfrs/

Volgens Valerie Barthelemy komt de sessie niets te vroeg. ““Het uitstel van de Spelen raakte me enorm. Plots zakte de grond onder mijn voeten weg. Ik lag ’s nachts te tobben: wat gaat er nog allemaal gebeuren? Gaat mijn leven ooit nog normaal worden? Ik had nood aan een manier om die gedachten weg te duwen,” zegt de Sledge Hammer in het Nieuwsblad.

Jelle Geens: “Ik wil ook voor Parijs 2024 gaan”

Gevraagd naar hun ambities op de Spelen in 2021, is het bij de vier Belgian Hammers duidelijk dat ze vol voor een medaille gaan. De opvallendste quote komt van Jelle Geens, die geen mentale opdoffer heeft gehad door het uitstel van de OS. “Ik had het al een tijdje zien aankomen en ik heb geen moeite gehad om te blijven doortrainen. Ik train gewoon héél graag en ik vind het leuker om te trainen dan om niks te doen. Binnenkort ga ik opbouwen naar eind augustus, waar ik net zoals Marten goed wil zijn in Estland en Hamburg. Ook al zijn die wedstrijden onder voorbehoud, het is toch al iets om naar uit te kijken.”

“En de Spelen? Het parcours moet mij wel liggen en als het wedstrijdscenario goed is, moet een medaille mogelijk zijn. Ook na Tokio blijf ik actief op de olympische afstand. Langeafstandstriatlon zegt mij op dit moment nog niet zo veel en ik zou graag ook nog naar de Spelen van Parijs in 2024 gaan,” aldus Jelle in Het Nieuwsblad.

Lees hier het volledige artikel in Het Nieuwsblad