Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwift Pro Tri race afgelast om stil te staan bij gebeurtenissen in de VS
Nieuws

Zwift Pro Tri race afgelast om stil te staan bij gebeurtenissen in de VS

De eerste van vier Zwift Pro Tri Invitational races, waarbij toptriatleten vanuit de hele wereld waren uitgenodigd, gaat woensdag niet door wegens de gebeurtenissen in de Verenigde Staten. “We moeten terecht stil zijn om ruimte te geven aan de belangrijke kwesties die op dit moment gebeuren,” luidt het bij Zwift. Voor de nieuwe serie van 4 races, met klassement, tussensprinten en prijzengeld, zijn heel wat wereldtoppers uitgenodigd, zoals de Noren Blummenfelt en Iden, Terenzo Bozzone en de broertjes Brownlee. Maar er zijn ook twee Belgen bij…

Zwift kondigde voor de maand juni vier invitational races aan, waarbij naast de triatleten die wekelijks meestrijden in de Zwift Pro Tri races nog een aantal extra toppers werden uitgenodigd. In elk van de vier races zijn er punten te verdienen voor het eindklassement, waarbij er ook nog prijzengeld ligt te wachten voor de beste triatleten.

Odeyn en Vandendriessche

Antony Costes, Lionel Sanders, Joe Skipper en onze landgenoten Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche, vorige week nog nipt tweede, kruiden wekelijks de top-10 van de Z Pro Tri races. Zij zouden vanaf woensdag het gezelschap krijgen van onder andere Ben Kanute, Kristian Blummenfelt, Terenzo Bozzone, Casper Stornes, Tim Don, Gustav Iden en de Brownlee broertjes.

Maar de eerste van de vier invitational races wordt nu met een week uitgesteld door de gebeurtenissen in de VS. De woensdag voorziene wedstrijd wordt nu op 10 juni gehouden en de juni-series gaan nu door tot 1 juli. Onder andere Ben Kanute zette op social media dinsdag een zwart vierkant op zijn profiel onder het motto #BlackoutTuesday. Ook bij Zwift laten ze weten dat ze als belangrijk merk ruimte willen geven en stilstaan bij zo’n belangrijke kwestie.

“Terecht stil zijn…”

“We vinden het fantastisch dat zo’n ongelooflijke groep atleten heeft ingestemd met deelname aan deze serie, maar we geloven dat dit de juiste actie is in een tijd waarin wereldwijde merken, waaronder Zwift, terecht stil zijn om ruimte te geven aan de belangrijke kwesties die op dit moment gebeuren,” aldus Zwift in een communicatie naar de deelnemers.

Seppe Odeyn deed afgelopen weekend de DirtyKanzelled, de virtuele versie van de grootste offroad race ter wereld, de Dirty Kanza. “Maar ik keek uit naar de Zwift race,” vertelt Seppe. “Ik ben goed hersteld van de Dirty Kanzelled. En het is toch een eer om samen met Kenneth de Belgen te vertegenwoordigen tussen een indrukwekkend rijtje toptriatleten. Ik was net bezig met de tactische plannetjes, want er zijn nu ook punten onderweg te verdienen in een tussensprint. Alles natuurlijk in functie van ‘man in form’ Kenneth Vandendriessche. Maar ik heb begrip voor de beslissing van Zwift,” aldus Seppe.