Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wuustwezel krijgt groen licht voor eerste post-corona triatlon in augustus
Laura Swannet werd in 2019 Belgisch kampioene in Wuustwezel (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Wuustwezel krijgt groen licht voor eerste post-corona triatlon in augustus

Vanaf augustus kan er opnieuw aan triatlon gedaan worden in Belgie, met een eerste wedstrijd op zaterdag 8 augustus in Wuustwezel, met beperkte deelnemersaantallen voor jeugd, elite-triatleten en plaatselijke atleten in het Wuustwezels kampioenschap. Het organisatieteam rond Marc Herremans kreeg dit weekend groen licht van de gemeente Wuustwezel en Triatlon Vlaanderen om het Sportoase Sterke Peer triatlon festival toch te laten doorgaan in 2020.

“Telkens 30 jongens en 30 meisjes”

“Door Covid-19 zijn wij genoodzaakt om ons Sportoase triatlon festival aan te passen in een formule dat het alsnog haalbaar maakt om een aantal triatleten te laten racen,” vertelt Marc Herremans. “Het zal dit jaar gaan om een time trial formule zodat elke atleet individueel een triatlon moet afleggen, het eindklassement zal opgemaakt naargelang de eindtijd. Ook zullen er maar 60 atleten per categorie, telkens 30 jongens en 30 meisjes, worden toegelaten. Op deze manier beperken we het contact en de hoeveelheid deelnemers,” legt Marc uit.

Voor de elite-wedstrijd rekent Marc er op om de grootste toppers uit de sport naar Wuustwezel te krijgen. “Toptriatleten die graag aan de start komen, mogen mij een mailtje sturen,” verduidelijkt Marc. “Aan ons de moeilijke taak om voor 60 atleten een plaatsje te reserveren. De overige inschrijvingen gaan maandag 15 juni om 18 u. open.”

2 begeleiders per triatleet welkom

Voor wat betreft de supporters hopen ze bij de Sterke Peer triatlon dat er verdere versoepeling komt van de maatregelen. Tot het zover is, roepen ze de atleten op om met maximaal twee begeleiders naar Wuustwezel af te zakken. Marc is uiteraard blij dat er in het triatlongekke Wuustwezel alsnog een wedstrijd komt dit jaar, maar houdt nog wel een slag om de arm. “Bij een eventuele stijging van de Covid-19 curve en het invoeren van strengere maatregelen, is het alsnog mogelijk dat we de wedstrijd afgelasten,” aldus Marc.

Sprinttriatlon in tijdritvorm

Op 8 augustus staan uiteindelijk 6 wedstrijden gepland met telkens 60 deelnemers. De elites en de Wezelse triatleten doen een sprinttriatlon (750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) in tijdritvorm. Elke 30 seconden gaat een triatleet van start. Bij de 4 jeugdreeksen starten de triatleten elke 15 seconden. Het voorlopige tijdschema ziet er als volgt uit:

  • 10.00: jeugd C: 250/5/1,5
  • 11.30: jeugd B: 250/5/1,5
  • 13.00: Jeugd A: 500/10/2,5
  • 14.30: Junioren: 500/10/2,5
  • 16.00: Elites: 750/20/5
  • 18.30: Wuustwezels kampioenschap: 750/20/5

Live op 3athlon.be

Voor de supporters die niet ter plaatse de wedstrijd kunnen/mogen volgen, gaat 3athlon.be de wedstrijd live brengen, met tussenstanden, reportages, sfeerbeelden, foto’s en video, net zoals vorig jaar. Er is ook sprake van dat Sporza een verslag zal brengen van de Elite-wedstrijd.