Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironlakes krijgt nu ook BK kwarttriatlon “Ruimte om veel atleten te ontvangen”
Start van de halve triatlon bij de Ironlakes 2019 (foto: Ironlakes)
Nieuws

Ironlakes krijgt nu ook BK kwarttriatlon “Ruimte om veel atleten te ontvangen”

Het Belgisch kampioenschap triatlon over de olympische afstand wordt op zondag 20 september gehouden bij de Ironlakes triatlon bij de Lacs de l’Eau d’Heure. Dat maakte Ironlakes organisatie donderdag bekend. Dat betekent dat het een druk weekend wordt bij de Ironlakes, met op zaterdag het BK halve en volledige triatlon en op zondag het kampioenschap over de kwartafstand. “We zijn optimistisch dat onze wedstrijden door kunnen gaan, we hebben goedkeuring van de lokale overheid en we hebben de ruimte om veel triatleten te ontvangen,” zegt organisator Florian Badoux.

Florian Badoux en Denis Detinne, de hoofdorganisatoren van de Ironlakes, voegen in 2020 een extra dag toe aan het Ironlakes weekend. Naast de halve en hele triatlon op zaterdag waren er op zondag al een kwarttriatlon en een sprinttriatlon voorzien. “Als Weiswampach het BK sprinttriatlon niet zou kunnen organiseren door de covid-19 crisis, dan zouden wij dat BK ook nog kunnen houden bij de Lacs de l’Eau d’Heure,” grapt Florian.

“Optimistisch dat wedstrijd door kan gaan”

“Omdat er veel wedstrijden dit seizoen niet door kunnen gaan, hebben we aan de federatie voorgesteld om het BK kwarttriatlon bij ons te houden. Daar hebben we nu groen licht voor gekregen. Eerder hadden we al toestemming gekregen van de burgemeester van Froidchapelle. Die had alle andere evenementen deze zomer geannuleerd, maar voor onze triatlons maakte hij een uitzondering. We zijn dan ook optimistisch dat we het hele weekend kunnen doorgaan. We hebben de ruimte om veel atleten te ontvangen, maar we zullen tegen dan ook zeker kijken naar welke maatregelen we eventueel moeten toepassen.”

Veel Vlaamse triatleten ingeschreven

Voor de Belgische triatleten is het enerzijds goed nieuws dat er nog een extra BK kan gehouden worden in 2020, maar wie op een dubbel kwart en long distance rekende, is het natuurlijk moeilijker kiezen. Al zit de halve triatlon al helemaal vol. “De halve Ironlakes triatlon is inderdaad uitverkocht. Voor de volledige zijn nog 30 plaatsen beschikbaar. En ook voor de kwart en de sprinttriatlon hebben we al heel wat inschrijvingen ontvangen. Het valt ons overigens op dat er heel veel Vlaamse triatleten zich ingeschreven hebben. Wij gaan er alles aan doen om de wedstrijden door te laten gaan en houden iedereen zeker op de hoogte,” aldus Florian.

Alle informatie en inschrijven via de website van Ironlakes.