Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hammer Time voor onze nationale selectie
Foto's : PHOTOGRAPHY Nele Naert
Nieuws

Hammer Time voor onze nationale selectie

Voorbije weekend was het opnieuw verzamelen geblazen voor zowel The Belgian Hammers als de Young Hammers. Op het domein van Sport Vlaanderen ontmoetten jong en… de al wat meer ervaren atleten elkaar voor een meeting waarin ze opnieuw allen samen hun favoriete sport konden beoefenen.

Motivatie centraal

Onder leiding van bondscoach Nick Baelus kwamen alle atleten samen in hun nationale outfit nabij de plas van Willebroek. De fiets werd voor deze meeting achterwege gelaten maar de nodige zwem – en loopproeven maakten dat dit toch een vrij intensief weerzien werd. Het deed vooral deugd om ons topteam terug bij elkaar te zien. Het viertal moet dan wel nog een jaar wachten om hun kans te wagen voor eremetaal in Tokyo, toch ontbrak het hen duidelijk niet aan motivatie om er terug voluit voor te gaan en hun kennis en ervaringen te delen met de toekomst.

Ook coach Baelus zag dat het goed was: “Het belangrijkste aspect vandaag is vooral teambuilding. Zowel voor de Hammers als de Young Hammers was het al veel te lang geleden dat ze elkaar nog zagen dus leek mij dit het perfecte moment om nog eens samen te komen. Vooral voor de youngster is dit een extra motivatieboost want Marten, Jelle, Claire en Valerie zijn toch wel toonbeelden waaraan de jonge atleten zich optrekken, en met rede!”

Koppelwedstrijd

Omdat een atleet nu eenmaal snakt naar competitie werd er ook een kleine wedstrijdvorm aan deze dag gekoppeld. Een duo die bestond aan een Young Hammer die werd gekoppeld aan een van onze topatleten zou afwisselend een klein swimrun voor zijn of haar rekening nemen. Ook al komt deze inspanning niet echt in de buurt van het gevoel van een echte wedstrijd, toch is duidelijk te zien op de foto’s dat de atleten het beste van zichzelf gaven.

Het blijft echter niet bij deze ene ontmoetingsdag. Eind juni komt de nationale selectie nogmaals samen om een soortgelijke dag te beleven omdat het nu eenmaal essentieel is in deze tijde om de motivatie bij iedereen erin te blijven houden. In juni staat er vervolgens een test-event gepland om te zien hoever iedere atleet staat en wie misschien wel mag dromen van een selectie voor de wedstrijden in het najaar.

Koffiedik kijken voor rest van seizoen

Hoe de rest van het seizoen eruit ziet is uiteraard voor iedereen nog een groot vraagteken. Steeds meer komen er nieuwe datum boven het water of bevestigingen van wedstrijden die zullen doorgaan. Dit merken we al op de Belgische kalender en meer dan waarschijnlijk zal de internationale kalender ook nog iets in petto hebben dit najaar. Over de WTS Series werd eerder al gecommuniceerd maar ook de ETU zal weldra een beslissing nemen over hun programma. Wij zijn dan vooral benieuw of het EK in Tartu (eind augustus) en het EK juniores in Quarteira (november) nog steeds op de kalender zullen prijken.

Foto’s : Photography Nele Naert