Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Even wachten graag…” Zo gaat een Ironman triatlon er straks uitzien
Opvallend

“Even wachten graag…” Zo gaat een Ironman triatlon er straks uitzien

Als er straks opnieuw aan triatlon gedaan kan worden, dan zullen wedstrijden er niet meer hetzelfde uitzien als tevoren, wat nu ook blijkt uit een “Return To Racing” video van Ironman. Daarin worden op een duidelijke manier en met wedstrijdvoorbeelden uitgelegd hoe je toekomstige Ironman er uit zal zien. En dat gaat van de screening van je gezondheid en het meten van je temperatuur tot en met aparte finish zones…

Athlete Smart Overview

The IRONMAN Team has been busy reviewing the way we do things, with a focus on athlete experience, and race operations, so that when it is safe to hold races again, we can do so in a way that reduces the risk for athletes and volunteers. As a result, we have developed a summary of best practice guidelines that will be implemented at races, effective immediately.

Geplaatst door IRONMAN op Donderdag 11 juni 2020

In alle races zullen atleten gescreend worden of ze geen symptomen van Covid-19 vertonen en in veel wedstrijden zal ook de lichaamstemperatuur van de triatleten gemeten worden. Overal worden afstandsmarkeringen aangebracht zodat iedereen de social distancing kan garanderen. In sommige events zullen atleten een apart check-in tijdstip krijgen om het materiaal in de wisselzone te plaatsen, om grote massa’s tegen te gaan.

Rolling start de norm bij zwemmen

De wisselzone en de start- en finishzones zullen er heel anders uitzien. In de transition area wordt er meer ruimte voorzien om fietsen te plaatsen. Rolling starts, waarbij telkens een atleet of een klein groepje triatleten een voor een starten, zal bij de meeste zwemproeven de maatstaf worden. Triatleten moeten voortaan zelf hun fiets in de wisselzone zetten. En bevoorrading wordt tijdens het lopen niet meer aangegeven, maar die zal je zelf moeten pakken. En aan het einde van je triatlonrace, onder de iconische Ironman finishboog, krijg je instructies van de vrijwilligers om je naar de juiste finishzone te begeleiden…

Wie doet er nog een Ironman in 2020?

Als je de video bekijkt, dan wordt pas duidelijk hoe ver de maatregelen gaan en hoe anders een Ironman race er in de toekomst zal uitzien. De vraag is of het allemaal zo’n vaart zal lopen, en of we er snel aan zullen wennen om aan deze manier aan sport te doen… En wat als ook het publiek nog eens op anderhalve meter van elkaar moet gaan staan aan de finish? Dat wordt dan een superlange laatste rechte lijn…

This poll is no longer accepting votes

Doe jij nog een Ironman triatlon in 2020?