Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen triatlon in Lommel in augustus “Onvoldoende ruimte voor maatregelen”
Nieuws

Geen triatlon in Lommel in augustus “Onvoldoende ruimte voor maatregelen”

Er mogen vanaf juli opnieuw triatlonwedstrijden georganiseerd worden en dus werd er hoopvol uitgekeken naar Lommel, maar de Lommelse triatleten laten nu weten dat ze de Hoeks Triatlon van Lommel van 9 augustus uit moeten stellen naar 8 augustus 2021. “Het epicentrum van de triatlon op en rond het Lommelse marktplein bleek niet te voldoen aan de huidige corona-veiligheidsrichtlijnen…”

“De Hoeks Triatlon Lommel van 9 augustus is afgelast,” laat Rik Thaens van de Lommelse triatleten weten. “De 31e editie zal nu plaatsvinden op zondag 8 augustus 2021. Er waren voor de organisatie te veel vraagtekens of en onder welke voorwaarden de wedstrijd zou kunnen plaatsvinden. Het epicentrum van de triatlon op en rond het Lommelse Marktplein bleek niet te voldoen aan de huidige corona-veiligheidsrichtlijnen.”

“Willen iedereen onbezorgde dag geven”

In Lommel willen ze triatleten en toeschouwers een topdag bezorgen en dat bleek op een alternatieve locatie evenmin mogelijk. “Ook op een andere locatie zou het met onder andere de social distance maatregelen en een gelimiteerd aantal deelnemers en toeschouwers moeilijk worden om iedereen een onbezorgde dag sportplezier te garanderen,” legt Rik uit. “Daarenboven wil de organisatie in geen geval de katalysator zijn van een mogelijke heropflakkering van het virus. De deelnemers en sponsors waar voor hun geld geven, kan beter volgend jaar als alle restricties hopelijk van de baan zijn,” aldus Rik.

Lommelse triatleten showen outfit in hun kot

De thuiswedstrijd was het ideale moment geweest voor de Lommelse triatleten om hun nieuwe outfit te tonen aan het grote publiek. Bij gebrek aan wedstrijden showen de triatleten van de Lommelse club hun nieuwe kledij dan maar vanuit hun kot.

Meer foto’s vind je op de Facebookpagina van de Lommelse Triatleten