Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook wereldkampioenschap Xterra triatlon in Maui wordt jaar uitgesteld
Multisports

Ook wereldkampioenschap Xterra triatlon in Maui wordt jaar uitgesteld

Dit weekend werd de beslissing genomen om het wereldkampioenschap Xterra triatlon in Maui op 8 november 2020 te annuleren en uit te stellen naar november 2021. Er zal dit jaar ook geen Xterra points ranking meer opgenomen worden. “De risico’s om zoveel mensen te laten reizen en samen te laten komen op 1 lokatie zijn onaanvaardbaar, de veiligheid van onze deelnemers en onze medewerkers staat voorop…”

Het WK Xterra zou dit jaar voor de 25ste keer plaatsvinden in Maui. Er wordt in een meestal zwaar golvende stille oceaan gezwommen, het mountainbiken is op een zwaar parcours, zeker met de regen van de afgelopen jaren, en ook het lopen is er volledig offroad. Er werden al heel wat Xterra races geannuleerd en verplaatst op de kalender. Zo schoven een aantal Europese wedstrijden op naar september. Alleen de Xterra Nederland blijft voorlopig op zijn originele datum gepland op 19 september in Ameland.

De Xterra organisatie biedt alle triatleten de kans om hun inschrijvingsgeld terug te vragen of hun deelname over te zetten naar 2021.

Meer info vind je op de website van Xterra Planet.