Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Groen licht in Oudenaarde: seizoensopener met Triatlon van Vlaanderen en duatlon
Ine Couckuyt won in 2018 het BK cross triatlon in Oudenaarde (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Groen licht in Oudenaarde: seizoensopener met Triatlon van Vlaanderen en duatlon

De Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde wordt op zondag 5 juli 2020 de opener van het nieuwe triatlonseizoen in Belgie, dat maakte organisator Rob Woestenborghs zaterdagochtend bekend. “We hebben na lang overleg met de plaatselijke overheid groen licht gekregen om tot 200 triatleten en duatleten te verwelkomen, al gebeurt dat wel met een aantal strenge maatregelen…”

Er zal op zondag 5 juli geen publiek toegelaten worden op de wedstrijdsite en het aantal atleten wordt beperkt tot maximum 200. Aan de finish dus geen supporters, geen geluidsinstallatie en geen speaker, maar het goede nieuws is dat de atleten zelf wel een mooie wedstrijd krijgen. “Het waren een aantal eisen van de plaatselijke overheid die absoluut wil vermijden dat het een massa-evenement zou worden. Ik ben al lang blij dat we de wedstrijd toch kunnen organiseren, al heb ik daarvoor hemel en aarde moeten bewegen bij het stadsbestuur,” legt Rob Woestenborghs uit.

“Ook eerste duatlon van seizoen”

De afstanden en het parcours blijven ongewijzigd en dus kunnen de triatleten en de duatleten genieten van een fietsparcours in de Vlaamse Ardennen, deels over het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Naast de kwarttriatlon en de sprinttriatlon is er ook een duatlon. “Als ex-wereldkampioen duatlon vond ik het belangrijk om ook de duatleten een eerste wedstrijd dit seizoen te bieden,” vertelt Rob. “Normaal hadden we er dit jaar een volledig multisport festival van gemaakt over het hele weekend, nu doen we drie wedstrijden op zondag. We werken met een rolling start en het zijn sowieso non-drafting wedstrijden, dus we vermijden dat triatleten te veel samenkomen.”

“Atleten zijn hongerig naar wedstrijden”

De inschrijvingen gaan 22 juni open, maar Rob krijgt nu al heel wat vragen van atleten. “Ik merk dat de triatleten en duatleten erg hongerig zijn naar wedstrijden, want sinds vrijdag word ik overstelpt door mailtjes van atleten. Ik vermoed dat het geen probleem zal zijn om de wedstrijd vol te krijgen. Voor ons is 200 deelnemers onvoldoende om dit jaar uit de kosten te komen, maar ik ben allang blij dat we de atleten weer een wedstrijd kunnen bieden en ik kijk er enorm naar uit, ook al wordt er op de wedstrijdsite geen publiek, geen geluidsinstallatie en geen speaker toegelaten,” aldus Rob.

“Valpartij met fiets zorgde voor extra tijd”

Dat de Triatlon van Vlaanderen er alsnog gekomen is, heeft alles te maken met een pijnlijke val van de winnaar van het WK duatlon op de Wereldspelen in Cali in. “Drie weken geleden ben ik zwaar ten val gekomen met de fiets. Ik heb mijn borstbeen en een paar ribben gebroken. Het was de elfde verjaardag van mijn zware val toen ik nog wielrenner was, maar gelukkig deze keer minder erg. Ondertussen gaat het al een stuk beter, maar het zorgde ervoor dat ik al drie weken niet kon werken. En dus had ik extra tijd om veel te overleggen met de plaatselijke overheid,” besluit Rob.