Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oekraiense triatlete en ultra loopster overleden tijdens 42 mijl ultra-race
Nieuws

Oekraiense triatlete en ultra loopster overleden tijdens 42 mijl ultra-race

Kateryna Katiushcheva, een Oekraïense long distance triatlete, maar vooral bekend als ultraloopster, is afgelopen weekend tijdens een ultra-race van 42 mijl (ruim 67 kilometer, red.) overleden aan oververhitting. Met minder dan tien kilometer te gaan, werd het de atlete zwart voor haar ogen. Pas na een zoektocht van acht uur werd zij gevonden. Er was nog hoop dat de 33-jarige vrouw het zou overleven, maar later die dag overleed zij alsnog aan een beroerte in het ziekenhuis. Behalve succesvol ultraloopster – binnen deze discipline behaalde ze verschillende grote overwinningen – was Katiushcheva ook een enthousiaste Long Distance triatlete.

De Odessa Ultra-Trail Kuyalnik ultramarathon waaraan Katiushcheva deelnam, vindt plaats in de omgeving van de zwarte Zee in het zuiden van Oekraïne. Terwijl de omstandigheden altijd al extreem zijn, waren deze dit jaar misschien wel extra extreem met temperaturen oplopend tot 38 graden Celsius.

“Als je wil rennen, ren!”

,,Kateryna was een fantastisch loopster en een geweldig persoon. We zullen haar vriendelijkheid en geweldige lach altijd herinneren”, verklaarde Nadeem Khan, voorzitter van de International Association of Ultrarunners (IAU). ,,Kateryna was één van de top ultra atleten van het Oekraïense nationale team en zij miste nooit een kans om met trots haar land te vertegenwoordigen op de IAU kampioenschappen. We konden altijd rekenen op haar kracht en vastberadenheid. Ik zag haar als een goede vriend en zal haar altijd aanwezige lach missen tijdens onze evenementen. Rust in vrede.”

Katiushcheva sprak ooit eens in een interview met IAU: ,,Geloof in je kracht en luister naar niemand. Als je wil rennen, ren! Al gaat er eens iets mis, je hebt het op zijn minst geprobeerd.”