Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Para-triatleet Alex Zanardi zwaargewond na ongeval met handbike
Nieuws

Para-triatleet Alex Zanardi zwaargewond na ongeval met handbike

Alex Zanardi, para-triatleet met twee finishes in Hawaii en bij het grote publiek vooral bekend als voormalig F1-coureur, is tijdens een Italiaanse handbike-race zwaargewond geraakt en ligt op intensieve zorgen. De Italiaanse ex-wereldrecordhouder Ironman raakte in een Italiaanse handbike race betrokken in een ongeval met een vrachtwagen. Hij liep een hoofdletstel op en werd drie uur aan zijn hoofd geopereerd.

Operatie van drie uur

Zanardi nam in Pienza deel aan de Obiettivo Tricolore, een Italiaanse handbike wedstrijd. De viervoudige paralympische kampioen handbiken zou volgens Italiaanse media betrokken geraakt zijn in een ongeval met een vrachtwagen. Hij werd met een helikopter weggevoerd naar het hospitaal waar ze hem drie uur lang aan zijn hoofd geopereerd hebben. Zijn toestand is ernstig en hij verblijft op intensieve zorgen.

Wereldrecordhouder Ironman

De Italiaanse auto-coureur werd in 2001 aan beide benen geamputeerd na een zware autocrash tijdens een CART-race in Duitsland. Nadien werd hij een voorbeeld voor veel para-atleten, met vier gouden medailles op de Paralympics in het handbiken, zijn twee finishes in de Ironman Hawaii, telkens onder de 10 uur, en zijn wereldrecord van 8u26’06 in de Ironman van Emilia-Romagna in Italie.

Week na ongeval van Jetze Plat

Opvallend, vorige week kwam tweevoudig Paralympisch kampioen triatlon en winnaar van de Ironman 2017 Jetze Plat ook al zwaar ten val met de crossmotor. Hij liep een zware hersenschudding op en een scheurtje in een nekwervel, maar is gelukkig aan de beterhand.