Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wuustwezel wil toch drafting triatlon houden, met internationale toppers
Marten Van Riel wint ETU Wuustwezel 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Wuustwezel wil toch drafting triatlon houden, met internationale toppers

De sprinttriatlon van Wuustwezel op 8 augustus wordt een wedstrijd om naar uit te kijken. Nu andere wedstrijden heropstarten in juli, bekijkt het team van Marc Herremans dinsdag 23 juni of het mogelijk is om er toch een drafting triatlon van te maken. En dan is de spanning helemaal gegarandeerd, want de triatlon van Wuustwezel krijgt een topveld aan de start in de elite-reeks, met naast plaatselijk favoriet Marten Van Riel, een van zijn internationale WTS-concurrenten Richard Murray en ook Belgische long distance toppers Bart Aernouts en Pieter Heemeryck. Bij de vrouwen gaan de sterke Nederlandse triatletes Rachel Klamer en Quinty Schoens de strijd aan met de Belgische toppers.

“Drafting voor iedereen makkelijker”

“We gaan dinsdag met het gemeentebestuur van Wuustwezel en het organisatieteam van het Sportoase Sterke Peer Triatlon festival bekijken om er alsnog een drafting triatlon van te maken,” legt Marc Herremans uit. “Er zijn in juli al een aantal triatlons, die net als de wedstrijden van de Belgische wielrijdersbond, een aantal atleten samen aan de start brengt. Door de versoepelingen en de curve die de goede richting uitgaat, is de belangrijkste maatregel dat we geen massa event mogen zijn. De tijdrit-formule is niet meer noodzakelijk en we willen deze formule omzetten naar een gewone drafting-formule. Dit maakt het voor iedereen een pak gemakkelijker en wegen dienen door de politie veel minder lang afgesloten te worden,” aldus Marc.

Van Riel, Aernouts, Heemeryck, Murray…

Dat de Belgische toppers uitgekeken hebben naar een echte competitie-wedstrijd mag duidelijk zijn. De deelnemerslijst is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Bij de mannen is Marten Van Riel de grote blikvanger als plaatselijke favoriet, maar hij neemt het wel op tegen jonge talenten als Joris Bassle, Dries Matthys en Simon Folens. Ook long distance toppers Stenn Goetstouwers, Bart Aernouts en Pieter Heemeryck zijn van de partij, net zoals een hoop sterke Belgische triatleten van de korte afstand. Maar het wordt ook een internationale wedstrijd want niemand minder dan de Zuid-Afrikaanse wereldtopper Richard Murray komt zijn WTS-collega Marten Van Riel het vuur aan de schenen leggen. Ook de Nederlanders Marco Van Der Stel en Niek Heldoorn komen aan de start.

WTS-wereldtopper Rachel Klamer

Rachel Klamer in 2020 in de SLT race in Malta (Photo by Tommy Zaferes/Superleague Triathlon)

Bij de vrouwen is Rachel Klamer de blikvanger. De vriendin van Murray is eveneens een wereldtopper in het WTS-circuit. Ook het jonge Nederlandse talent Quinty Schoens komt aan de start. En dus wordt het een spannende Holland-Belgie tegen de nationale toppers Jolien Vermeylen, Hanne De Vet, Laura Swannet, Charlotte Deldaele, Christine Verdonck en Xenia Luxem en dan vergeten we er vast nog een aantal.

Het organisatieteam bekijkt dinsdag ook nog bijkomende maatregelen. Zo zou er sowieso zonder wetsuit gezwommen moeten worden en aan de triatleten wordt gevraagd om hun zwemmateriaal bij zich te houden tijdens het fietsen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Live op 3athlon.be en op Sporza

Sporza zal verslag uitbrengen van de wedstrijd en op 3athlon.be zal je de hele dag alle wedstrijdreeksen live kunnen volgen met foto’s, beelden, interviews en updates…