Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
A Bloc triatleten fietsen heel Vlaanderen rond: vrouwen in 4 dagen, mannen in 31 uur
Kristof Declerck en Tom Van de Keere fietsen Vlaanderen rond (foto: Kristof Declerck)
Opvallend

A Bloc triatleten fietsen heel Vlaanderen rond: vrouwen in 4 dagen, mannen in 31 uur

Je grenzen opzoeken, sommige tri- en duatleten nemen dat wel heel letterlijk, met een fietsrit van bijna 1.000 km langs de Vlaamse grens, met Julie Sap en Rebecca Denys die het over vier dagen verdeelden, en Kristof Declerck (yep, die van de Everesting op de Hoge Blekker) en Tom Van de Keere die er vanaf de start bij A Bloc in Beernem een non-stop rit van maakten. De vrouwen reden 840 km in 4,5 dagen, de mannen klokten na 31 uur af op 956 km.

Triatletes Julie Sap en Rebecca Denys, de wederhelft van Tom Van de Keere van triatlonspeciaalzaak en 3athlon.be partner A Bloc in Beernem, hadden het plan opgevat om voor het goeie doel (Velotourism) de Vlaamse grens af te fietsen. Onderweg maakten ze een paar afspraken voor slaapplaatsen, bij onder andere triatletes Lore Vanclooster en Shelsea Weyn. In 4,5 dag legden de twee 840 km af, een straffe prestatie van twee straffe meiden!

956 km in 31 uur

Toen Maxim Pirard zijn Rando rond Vlaanderen fietste, raakte Kristof Declerck erdoor geïnspireerd. Na hersteld te zijn van het corona-virus, waardoor hij een tijdje in het ziekenhuis doorbracht, en na zijn Everesting avontuur op de Hoge Blekker in Koksijde trok hij er dit weekend op uit met vriend en sponsor Tom Van de Keere van A Bloc.

De twee vertrokken vrijdagochtend om 3u ’s nachts bij A Bloc in Beernem richting Limburg voor het eerste deel van een monsterrit. Na een kleine tussenstop in Antwerpen, een paar broodjes in Weelde, zochten ze rond 19u en na 400 km een pizzeria op. Tom zocht die avond een hotel op, waar Kristof een uurtje sliep om vervolgens alleen weer door te gaan. Hij sliep onderweg nog een halfuurtje maar arriveerde uiteindelijk na 31 uur fietsen en 956 km later opnieuw bij A Bloc in Beernem.

“Maakt niet uit of het 956 of 1.000 is”

Kristof Declerck is een man die nooit om een sportieve stunt verlegen zit, getuige ook zijn geslaagde Everesting op de Hoge Blekker een paar weken geleden, terwijl hij nog niet zo lang hersteld is van het corona-virus. En deze keer hield hij zich nog een beetje in, op het einde. “Mijn GPS toonde me 956 km,” vertelt Kristof. “Aals ik er normaal 180 heb rij ik door tot 200, maar toen ik in Beernem aankwam stond het ontvangst-committee klaar. Is het nu 956 of 1000… Ik heb toch rond Vlaanderen gefietst,” aldus Kristof. Tom Van de Keere haalde in totaal 689 km.