Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gemeente Jabbeke laat 111 triatlon in augustus niet toe, ondanks covid-maatregelen
Katrien Maes won in 2019 in Jabbeke, ook een Bro.Go organisatie (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Gemeente Jabbeke laat 111 triatlon in augustus niet toe, ondanks covid-maatregelen

Slecht nieuws dinsdagavond uit Jabbeke waar de gemeenteraad de toestemming introk om op 2 augustus de 111-triatlon te organiseren en dat had niet eens iets te maken met de corona-maatregelen, maar vooral met het fietsparcours. Vooral de politiediensten en de plaatselijke horeca gingen dwars liggen. Organisator Sam Govaert is zwaar ontgoocheld. “Geen koers, geen triatlon. Mocht u toch nog sport willen zien in Jabbeke, dan kijkt u best uit naar een sport met een bal…”

Het is en blijft ook zonder corona een van de grootste uitdagingen van de triatlonsport in Belgie: het urenlang verkeersvrij maken van het fiets-parcours. In Jabbeke leidde vooral dat laatste tot discussie met de politie en de technische diensten en ook de plaatselijke horeca protesteerde over het afsluiten van het parcours. Nochtans was de wedstrijd de voorbije jaren een groot succes in de gemeente van Ironman-wereldtopper Marino Vanhoenacker, met telkens veel deelnemers en een massa supporters die toen door de plaatselijke horeca maar wat graag werden ontvangen.

Sam Govaert en het team van Bro.Go Sports hadden voor 2 augustus een uitgebreid plan klaar om de wedstrijd covid-proof te maken. Met de steun van schepen van sport Geert Depree leek het er sterk op dat de wedstrijd in afgeslankte vorm toch zou kunnen doorgaan. Maar dinsdagavond besliste de gemeenteraad daar anders over.

“Wel voetbal, geen koers, geen triatlon…”

De ontgoocheling is groot bij Sam Govaert. “Jammer genoeg bleek gisteren op de gemeenteraad dat wij op geen steun kunnen rekenen van Jabbeke en zijn diensten. Mocht u toch nog sport willen zien in Jabbeke, dan kijkt u best uit naar een sport met een bal… Geen koers, geen triatlon! Wij zijn ontgoocheld, teleurgesteld en even teneergeslagen maar volgend jaar hopen we om samen met het bestuur van de gemeente Jabbeke jullie terug een schitterende triatlon Jabbeke voor te schotelen,” vertelt Sam.

“De voorwaarden om een wedstrijd te laten doorgaan werden door Triatlon Vlaanderen in een draaiboek gegoten. Tot in detail konden wij deze maatregelen realiseren. Onze locatie is ruim genoeg, de deelnemers werden beperkt, geen drank, weinig tot geen publiek, een afgesloten domein met controle, zwemmen met rolling start, wisselzone x 2 om jullie voldoende plaats te geven, geen contact bij aanmelden, alles via de post of met minieme tussenkomst, de aankomstzone op een andere manier, overal 1 richtingsverkeer enz… We kregen enorm veel steun van Sofie en Tom van Triatlon Vlaanderen, waarvoor onze oprechte dank! Ook Geert Depree, onze sportschepen, deed alles wat hij kon, waarvoor dikke merci,” aldus Sam Govaert.

Op de website van de 111 triatlon van Jabbeke vind je het volledige bericht van de organisatie.