Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glenn Valentin bedwingt befaamde Pyreneeëncol op springbal
Nieuws

Glenn Valentin bedwingt befaamde Pyreneeëncol op springbal

Vorige week kregen we een leuke bericht in onze mailbox van onze vroegere redactielid en oud-triatleet Glenn Valentin. Glenn zou de Tourmalet proberen beklimmen op een spacehopper, zeg maar een springbal voor kids. Intussen zijn we twee weken later en slaagde hij in zijn opzet en zamelde zo opnieuw geld in voor de vereniging ‘Association Petits Princes’ dat zich inzet om dromen van ernstig zieke kinderen en adolescenten te verwezenlijken.

Van extreem tot fun

Enkele jaren terug was Glenn Valentin nog een beloftevolle triatleet die zich op het einde van zijn actieve carrière focuste op extreme triatlons. Nadat hij naar Pau in het Zuiden van Frankrijk verhuisde liet hij de triatlonsport voor wat het is maar de extreme uitdagingen kon hij niet loslaten. Hij besloot om uitdagingen te realiseren die nog nooit iemand gedaan had en deze te koppelen aan het inzamelen van geld voor het goede doel.

Mid juni besloot Glenn dan ook om een volgende uitdaging aan te gaan. Met een spacehopper zou hij proberen om de Tourmalet, een bekende col die al meerdere malen in het parcours van de Tour de France werd opgenomen, te beklommen. Aan een tempo van 1,5km/uur werd het een loodzware opdracht maar op de social media was duidelijk te zien dan Glenn zich van start tot finish amuseerde en slaagde zo in zijn volgende, te gekke uitdaging. Belangrijk pluspunt was dat hiervoor ook koos voor een prachtig oranje exemplaar om de col op te stuiteren.

https://www.instagram.com/p/CBdbFCVATSN/?utm_source=ig_web_copy_link

Dromen helpen verwezenlijken

Voor Glenn is ‘Association Petits Princes’ de perfecte organisatie om geld voor in te zamelen. Als kind was het zijn droom om de Tour de France te winnen. Hij schopte het niet een profwielrenner, maar hij had in ieder geval het geluk gezond op te groeien en zijn sportieve ambities na te jagen, in tegenstelling tot veel kinderen en tieners …

Als je wilt helpen dromen waar te maken en het SMILE-PLAY-GIVE-project wilt ondersteunen, bekijk dan zeker deze website waar je ook al enkele gerealiseerde dromen kan terugvinden.