Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toptriatleet en Belgisch mountainbike kampioen vallen KOM op Redoute aan
Opvallend

Toptriatleet en Belgisch mountainbike kampioen vallen KOM op Redoute aan

De olympische toptriatleet Jelle Geens en Belgisch kampioen mountainbike Jens Schuermans staan sinds zondag in de top-10 van de KOM op Strava van de beklimming van La Redoute. Het zag er even naar uit dat de twee tijdens een Ardennenrit van 125 km de vroegere KOM van Philip Gilbert zouden gaan breken, maar op het steile stuk moesten ze gas terugnemen. “We gingen allebei dood op het laatste steile stuk, allez, Jens ging iets minder dood dan ik, maar leuk dat we toch in de top-10 eindigden…” zegt Jelle Geens in een inspirerende video van zijn Ardennentocht met Tuur Lemmens, junior Daan Depuydt en Stijn Goris.

Terwijl Marten Van Riel, Dries Matthys en Seppe Odeyn zich aan Elias’ Ride waagden, een ardennentocht met 234 km en 6.200 hoogtemeters, ging Jelle ook zondag op pad in de Ardennen voor een rit van 125 km met een aantal vrienden, waaronder de Belgische mountainbike-kampioen Jens Schuermans. Die ontpopte zich tot een goeie klimmer en bij hem duurde het net iets langer dan bij Jelle Geens eer hij stilviel op de Redoute.

“We gingen allebei dood op het laatste steile stuk, allez, Jens ging iets minder dood dan ik, maar het was leuk om te zien dat we toch allebei in de top-10 staan van de KOM op de Redoute op Strava. Ik heb de achtste tijd (ondertussen 9de – redactie) en Jens is vierde. Wij deden het aan een einde van een Ardennenrit van 125 km, niet ideaal om dan een KOM proberen te pakken, maar misschien komen we nog eens terug om specifiek de KOM aan te vallen op de Redoute,” aldus Jelle.

Jelle staat in de KOM overigens voor grote namen als Lars Boom, Jan Bakelants en Xandro Meurisse. En Jens Schuermans fietste effectief 2 seconden sneller naar boven dan Philip Gilbert.