Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders wint Pro Tri Series, Belgische triatleten sterk op Alpe du Zwift
Nieuws

Lionel Sanders wint Pro Tri Series, Belgische triatleten sterk op Alpe du Zwift

Lionel Sanders heeft de vierde en laatste Zwift-race van de Z Pro June series gewonnen en pakte daarmee ook de eindoverwinning in het algemeen klassement, waar twee Belgische triatleten in de top-10 finishen. Kenneth Vandendriessche pakte een hele mooie derde plaats op de Alpe du Zwift, het equivalent van de Alpe d’Huez op het virtuele wielerplatform. Seppe Odeyn werd achtste in de laatste etappe en schuift nog op in het eindklassement.

De rit naar de virtuele Alpe du Zwift was de koninginne-etappe van de Z Pro Tri invitational June race Series. Zwift nodigde een aantal toptriatleten uit om in vier wedstrijden, op vier verschillende parcoursen, het beste van zichzelf te geven. Ze konden punten verdienen voor het algemeen klassement, niet alleen met de daguitslag maar ook met tussensprints. Kenneth Vandendriessche en Seppe Odeyn waren de enige Belgen die op basis van hun vorige topprestaties bij de Zwift-triatleten het mochten opnemen tegen onder andere Lionel Sanders, Antony Costes, Kristian Blummenfelt, Alistair Brownlee en Ben Kanute om er maar een paar te noemen.

Kenneth pakt brons op alpentop

Seppe Odeyn, vorige week zelf nog twee geworden in de eindspurt, verdedigde op de Alpe du Zwift zijn vijfde plaats in het algemeen klassement. Seppe had ons op voorhand al getipt dat Kenneth sterk zou zijn op de Alpe du Zwift. Op de 17,8 km lange klim pakte de West-Vlaamse triatleet sterk uit. Alleen Lionel Sanders, die naar een persoonlijk record van 56’38 knalde met een wattage van 5,6 Watt per kg, en Antony Costes bleven uit de greep van Kenneth. Hij werd met een gemiddelde van 5,3 Watt per kg knap derde op 2’27 van The Colonel. Seppe Odeyn pakte de achtste plaats.

Seppe vierde in eindklassement

In het voorlopige eindklassement blijft Lionel Sanders aan de leiding. Antony Costes schuift op naar de tweede plaats voor Jackson Laundry en Seppe Odeyn, die sterk vierde eindigt in deze Series. Kenneth Vandendriessche stond voor de Alpe du Zwift op de elfde plaats. Zijn derde plaats levert hem een pak punten op zodat hij de Series afsluit met een mooie achtste plaats.