Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Een sterke vrouw achter een sterke triatleet… Rust zacht Sandina!
Throwback Thursday

TBT: Een sterke vrouw achter een sterke triatleet… Rust zacht Sandina!

Vrijdag wordt er in Geraardsbergen afscheid genomen van Sandina Broodcooren, de sterke vrouw achter ultra-triatleet Nico ‘Delneffio’ de Neef die bij de uitoefening van haar grote passie op 19 juni veel te vroeg om het leven kwam bij een vliegtuig-ongeluk. De 33-jarige partner van Nico was een toffe, vrolijke madam, een sterke vrouw achter een sterke triatleet en dus brengen we in deze TBT een eerbetoon aan Sandina en we wensen vrijdag iedereen op het ‘levensfeest’ van Sandina veel sterkte toe, maar vooral ook veel goeie herinneringen aan een enthousiaste triatlonfan…

Augustus 2017… Als speaker in de triatlon van La Roche sta ik zoals altijd trouw op post om ook de laatste triatleet van het hele pak aan de finish te ontvangen. Maar die laatste triatleet laat wel even op zich wachten. Een zichtbaar zenuwachtige blondine trekt me aan mijn mouw en vraagt me heel beleefd en voorzichtig of ze even mag storen. Want haar partner Nico de Neef is aan zijn allereerste wedstrijd bezig. En hij is effectief de laatste triatleet die onderweg is in deze loodzware wedstrijd. Wie komt er ook op het idee om zijn debuut op de triatlon van La Roche te vieren?

De triatleet in kwestie is Nico de Neef, maar zijn lieftallige vriendin vertelt me met pretlichtjes in de ogen dat ik hem absoluut ‘Delneffio’ moet noemen. En dat deze eerste triatlon een eerbetoon is aan zijn eerder overleden vader. Meer heb ik niet nodig om er even later een legendarische finish van te maken. Sandina filmt het allemaal en ik houd er een nieuwe, leuke vriendschap aan over met een gezellig triatlonkoppeltje.

Sandina en Delneffio

Want het verhaal van Delneffio en Sandina was nog lang niet uitgezongen. Op 23 maanden tijd deed hij alle afstanden en in maart 2019 waagde hij zich met succes aan de Ultraman Challenge Israel. Hij werd er de eerste Belgische finisher en pakte een knappe derde plaats. In 2020 deed hij dat nog eens over, maar nu met Ultrakid Johannes. Tijdens al die avonturen stond Sandina als een sterke vrouw achter al zijn triatlon-uitspattingen. Ze zorgde voor bevoorrading, voor troostende woorden aan de finish, voor leuke foto’s en filmpjes voor ons. Het was duidelijk dat Sandina er zelf ook minstens even hard van genoot.

Het was dan ook enorm zwaar om op 19 juni bij het nieuwsbericht van het vliegtuigongeluk in Frankrijk de naam van Sandina te zien staan. Op 33-jarige leeftijd is ze veel te vroeg gegaan, maar wel tijdens het uitoefenen van haar passie. Wat blijft, is de herinnering aan een levenslustige, vrolijke madam en de wetenschap dat Nico haar in zijn hart mee zal nemen bij elke volgende triatlon-finish. Rust zacht, Sandina!