Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Groen licht voor 111 triatlon in Deinze in augustus 2020
Nieuws

Groen licht voor 111 triatlon in Deinze in augustus 2020

Goed nieuws uit Deinze waar burgemeester Jan Vermeulen vrijdagochtend groen licht heeft gegeven om de de 111-triatlon en de 1/8ste triatlon te laten doorgaan op zondag 23 augustus 2020. De deelnemersaantallen worden beperkt tot 100 op de sprintafstand en 300 op de 111, een triatlon met 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Bovendien heeft Sportevents nog drie triatlons op de planning staan in augustus en september…

Groen licht gekregen van stad Deinze. Yes !

Geplaatst door sportevents.be op Vrijdag 3 juli 2020

De organisatie zal samen met de gemeente Deinze de nodige maatregelen nemen om de wedstrijd corona-proof te maken, onder andere met een beperkt aantal deelnemers. Op de 1/8ste triatlon zijn er 100 startplaatsen. Daarvan zijn er nog 24 over op vrijdagochtend. Voor de 111-triatlon waren er al 240 triatleten ingeschreven. Aangezien het maximum aantal 300 deelnemers is, betekent dit dat er nog 60 plaatsen over zijn. Het zal dus kwestie zijn van snel in te schrijven.

Cave triatlon wellicht op 12 september

Eerder dit seizoen zagen we reeds al onze multisport races in het water vallen, maar vandaag hebben we opnieuw een mooie…

Geplaatst door sportevents.be op Vrijdag 3 juli 2020

Sportevents kondigt nog drie nieuwe evenementen aan. De Cave-triatlon in Kanne die wegens Covid-19 in juni werd geannuleerd, zal normaal plaatsvinden op 12 september. Ook hier gaat het om de combinatie van een 1/8ste triatlon en een 111 triatlon. De gemeente gaf alvast zijn goedkeuring. Als alle goedkeuringen binnen zijn, gaan de inschrijvingen open.

Wegrace en offroad in La Roche

Hetzelfde geldt voor twee triatlonevenementen in Berismenil, bij La Roche, in het weekend van 29 en 30 augustus. Woensdag wordt daarover een beslissing genomen door het schepencollege, maar het ziet er voorlopig positief uit voor een long distance triatlon op zaterdag en een cross-triatlon op zondag voor telkens 200 deelnemers. Mogelijk komt er een totaalklassement voor deze Challenge de l’Ourthe.

Sat : 1k swim / 72k Bike / 12k runSun : 1 k swim / 30k MTB / 11k trailrunWie durft ze beide mee doen ? combiklassement ?

Geplaatst door sportevents.be op Vrijdag 3 juli 2020

Op zaterdag zal er 1 km gezwommen worden in de Barrage van Nisramont. Na een korte aanloopstrook naar Berismenil volgen twee ronden met telkens de Mur de Maboge, de Cote de Warempage en de Cote de Fily, goed voor 72 km fietsen en 1.550 hoogtemeters. Vervolgens moeten de triatleten nog 12 km lopen. Op zondag is er de cross-triatlon met 1 km zwemmen, 30 km mountainbiken en 11 km trailrun. Ook voor deze wedstrijd geldt dat de inschrijvingen opengaan vanaf het moment dat alle goedkeuringen binnen zijn.

Hou zeker de website van Sportevents in de gaten voor updates.