Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn en Maurine Ricour winnen Duatlon van Vlaanderen
Seppe Odeyn tussen Guust De Smul en Thibaut De Smet op het podium in Oudenaarde in 2020 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Duathlon

Seppe Odeyn en Maurine Ricour winnen Duatlon van Vlaanderen

Topfavorieten Seppe Odeyn en Maurine Ricour zijn de winnaars geworden van de eerste post-corona duatlon van het jaar, de Duatlon van Vlaanderen in Oudenaarde. Het leek er lange tijd op dat Guust De Smul naar de overwinning zou snellen, maar in het lopen bleek Seppe toch nog sneller. Maurine Ricour had nauwelijks tegenstand en ging van start tot finish aan de leiding.

Maurine Ricour wint in Oudenaarde (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Net zoals in de triatlons was het voor de duatleten een rolling start, waarbij elke atleet een paar seconden achter de vorige moest starten. Belgische en internationale topper Maurine Ricour ging er meteen stevig vandoor en bleef de hele tijd alleen aan de leiding. Ze won de 3 km lopen, 40 km fietsen en 10 km lopen in 2u17’22, als twaalfde atleet overall. Aurelie Bastijns werd in 2u51’06 tweede voor Joke D’Haeyere.

Seppe Odeyn klopt Guust De Smul

Bij de mannen was het uitkijken naar het duel tussen Seppe Odeyn, Jan Petralia, Kevin Van Hoovels en Guust De Smul. Guust nam samen met Jakke Petrol het voortouw in de 3 km lopen en met zijn twee hadden ze een paar seconden voorsprong op het achtervolgende groepje met Odeyn. In het fietsen viel Jan Petralia helaas uit met rugpijn. Guust De Smul zette op de hellingen in de Vlaamse Ardennen stevig door en fietste ruim twee minuten weg van Seppe Odeyn.

Guust De Smul aan kop in Oudenaarde (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

In de laatste 10 km lopen kreeg Guust last van steken. In de tweede ronde sloeg Seppe ongenadig toe. Seppe Odeyn won in 2u02’02. Guust De Smul werd op iets meer dan een minuut tweede in 2u03’07. De derde plaats was voor Thibaut De Smet in 2u07’19. Kevin Van Hoovels had naar eigen zeggen geen topdag en werd vierde voor een sterke Cosie Goudesoone. 

Uitslag Duatlon Van Vlaanderen Oudenaarde 2020