Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn: “Ik heb lang getwijfeld, maar deed deugd om collega’s weer te zien”
Seppe Odeyn in de Duatlon Van Vlaanderen (Foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Duathlon

Seppe Odeyn: “Ik heb lang getwijfeld, maar deed deugd om collega’s weer te zien”

Zondag schreef Seppe Odeyn de eerste post-corona duatlon van het seizoen 2020 op zijn naam in Oudenaarde. Hij pakte er meteen zijn tweede seizoenszege, maar de vorige was al geleden van in februari toen hij de Powerman long distance duatlon in Portugal won. “We beginnen terug waar we gestopt zijn he, gewonnen in Portugal en nu terug gewonnen, super…”

De ex-wereldkampioen duatlon hield de afgelopen weken wel van stevige uitdagingen. Hij vervolledigde een Everesting op de Sigarenberg in Herent, hij reed de Dirty Kanzelled, deed vorige week de Elias Ride in de Ardennen met 6.500 hoogtemeters in 1 rit en werd vijfde in het eindklassement van de Zwift Pro Tri Invitational Series. Maar het echte wedstrijdgevoel hervond hij pas zondag in Oudenaarde.

“Maatregelen snel vergeten onderweg”

“Ik heb lang getwijfeld om me in te schrijven, maar nu doet het toch deugd om de collega’s terug te zien,” vertelt Seppe na zijn overwinning. En om kapot te gaan hier in de Vlaamse Ardennen, dat is best leuk. Het gaat toch wel iets makkelijker met een echte nummer 1,” wijst Seppe lachend op zijn borstnummer.

Het gevoel was toch nog niet helemaal zoals vroeger in de wedstrijden. “Het is een beetje speciaal, zo’n rolling start in de duatlon. Guust (De Smul, die tweede werd – redactie) was achter mij vertrokken en die kwam me dan direct voorbij. Dan begin je zo in je hoofd wat te rekenen. Maar het parcours was lastig genoeg. Had Guust niks voorgehad in het lopen, dan was de overwinning voor hem geweest, denk ik. Het was best speciaal, maar het was eigenlijk snel vergeten, alle maatregelen. Niet dat we er geen rekening mee hielden, maar het was wel echt wedstrijd zoals wedstrijd hoort te zijn,” aldus Seppe.