Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman past prijzengeld aan en deelt nieuwe WK Hawaii kwalificatie eisen
Anne Haug wereldkampioene Ironman Hawaii 2019 (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Hawaii

Ironman past prijzengeld aan en deelt nieuwe WK Hawaii kwalificatie eisen

Geen WK Ironman in Hawaii in 2020 en ook nauwelijks Ironman wedstrijden om je te kwalificeren voor de WK’s die Ironman nu in februari en oktober 2021 voorziet. En dus moeten er maatregelen genomen worden voor de slot-allocaties bij de pro’s voor de WK’s in Hawaii. Ironman kondigt nu een andere verdeling van het prijzengeld aan en de kwalificatie eisen voor de WK’s zullen tijdelijk veranderen voor de pro’s. Ironman deelde een overzicht van al deze zaken met daarin vijf punten.

,,We gaan prijzengeld, WK Ironman en Ironman 70.3 kalenders maken om een beeld te krijgen van waar de pro’s zich momenteel bevinden”, schrijft Ironman in hun berichtgeving. ,,We verwachten dat er nog veel reisbeperkingen zullen gelden in de nabije toekomst. Dat zal een impact hebben op de pro’s als het aankomt op reizen naar races. In sommige landen gelden quarantaine regels waardoor reizen lastig is. We verwachten dat veel van deze maatregelen voorlopig van kracht blijven.”

“Door slots en prijzengeld te plaatsen daar waar de pro atleten zijn, hopen we de kans op inkomen en kwalificatie eerlijk te verdelen onder atleten over de hele wereld.” Deze beslissing is zeer belangrijke voor, met name, Europese triatleten: ,,De helft van onze professionele atleten woont in Europa, dus we streven ernaar om ongeveer de helft van het prijzengeld en de slots op te nemen in het Europese wedstrijdprogramma.”

1. Aangepast prijzengeld, slot verdeling en diepte van betaling

,,We passen het beschikbare prijzengeld en het aantal slots aan, aan de hand van de grootte van het veld. Soms betekent dit dat we pas vlak voor het weekend weten wat de ‘prize purse’ zal zijn.”

2. Prijzengeld voor WK’s

,,We houden vast aan onze historische prijzengeld verdeling als het aankomt op de World Championship evenementen.”

3. Eerlijke verspreiding prijzengeld

,,We proberen prijzengeld breder over het pro veld te verdelen. We begrijpen dat zonder races, de financiële situatie voor sommigen erg lastig is. In eerste instantie zullen we daarom dieper prijzengeld betalen. Hoewel dit de verdienmogelijkheden van de beste pro’s kan verminderen, hopen we dat het meer professionals helpt om te overleven.”

4. Races afhankelijk van de lokale situatie

,,De verschillende situaties per regio gaan betekenisvol zijn. Terwijl we overal ter wereld genoeg races op de kalender hebben, weten we niet goed welke regio’s voldoende ‘coronavrij’ zijn om een wedstrijd te organiseren. Het is daarom mogelijk dat in sommige landen veel wedstrijden doorgaan, terwijl andere landen dicht blijven.”

5. Validatie kwalificatie voor WK’s niet nodig

,,De formele kwalificatie regels zijn opgeschort voor het huidige kwalificatie jaar. De eerder gestelde validatie eisen voor automatisch gekwalificeerden – zoals voormalig wereldkampioenen en podium finishers – zullen niet meer van kracht zijn.” Dit betekent dat deze groep atleten niet langer een Ironman hoeft te finishen om hun deelname aan een WK te verzilveren.”