Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brecht Van Vooren, eerste post-corona triatlon winnaar “Het is toch speciaal”
Brecht Van Vooren voor de start van de triatlon in Oudenaarde met zijn 3PT-ploegmaats (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Brecht Van Vooren, eerste post-corona triatlon winnaar “Het is toch speciaal”

Brecht Van Vooren won de allereerste post-corona triatlon van 2020 in Oudenaarde en schreef op die manier geschiedenis. Want terwijl de duatleten en de triatleten op de kwartafstand nog bezig waren aan hun wedstrijd, kwam hij als eerste over de streep van de sprinttriatlon en was hij dus technisch gesproken de allereerste post-corona triatlonwinnaar. “Het is toch speciaal. Onderweg stonden er een paar mensen. Het is niet anders, maar ik vind het wel leuk om nog eens een wedstrijd te doen…”

Brecht Van Vooren had zich goed voorbereid op de sprinttriatlon in Oudenaarde voor het fietsen, maar door de corona-maatregelen uiteraard niet voor het zwemmen. “De golven op het water waren niet te onderschatten, de orientatie was moeilijk, maar om maar drie dagen in het zwembad te zwemmen, ben ik toch tevreden. Ik was het parcours komen verkennen en ik wist dat ik op de eerste helling niet alles mocht geven omdat er nog veel te wachten stond. Uiteindelijk goed gedoseerd, drinkbussen weggegoten omdat het te zwaar was. In het lopen was het vechten tegen de wind. Na het keerpunt zag ik dat de voorsprong op mijn ploegmaats voldoende was en kon ik rustig uitlopen,” vertelt Brecht.

Als eerste post-corona triatleet in een wedstrijd finishen, het was apart, zo zonder publiek, dat ondervond ook Brecht. “Het is toch speciaal. Onderweg stonden er een paar mensen. Het is niet anders, maar ik vind het wel leuk om nog eens een wedstrijd te doen. Op naar volgende week naar de T3 in Willebroek,” aldus Brecht.

Bijna volledig 3PT podium

Het leek er zondag een tijd op dat 3PT het volledige podium zou bezetten. Brecht Van Vooren zat al snel solo op kop tijdens het fietsen, maar zo’n 3 minuten achter hem kwamen zijn 3PT ploegmaats, broer Niels en Volkwin De Smedt de wissel binnen. In het lopen keerde een sterke Milan Verschaeve nog terug. Brecht Van Vooren won overtuigend in 1u05’19. Volkwin De Smedt werd tweede in 1u09’21 en behield zo drie seconden op Milan Verschaeve die in 1u09’24 derde werd. Niels Van Vooren pakte de vierde plaats in 1u09’38. Merten Breye werd vijfde.

Magalie Ghekiere wint sprinttriatlon in Oudenaarde (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Bij de vrouwen was Magalie Ghekiere zelf verrast dat ze de snelste tijd neerzette. “Ik had niet in de gaten of er nog vrouwen in de buurt zaten bij het zwemmen en tijdens het fietsen,” vertelde de EFC-ITC belofte. Magalie haalde het in 1u24’41. A Bloc-triatlete Alissia Neyt werd tweede in 1u28’32 en thuisatlete Tine De Smet maakte haar comeback met een knappe derde plaats in 1u28’44.

Herbeleef de live-reportage van de sprinttriatlon van Oudenaarde: