Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee nieuwe swimruns en individuele duatlon vullen zomerkalender
Samenwerking bij Gert-Jan Winten en Bastiaan Breine op het WK Otillo Swimrun (foto: Driekant Lovendegem)
Duathlon

Twee nieuwe swimruns en individuele duatlon vullen zomerkalender

De zomerkalender begint voor de triatleten steeds meer en meer vorm te krijgen, al is het op de volgende triatlon wel wachten tot 8 augustus in Wuustwezel. Maar geen nood, want in juli en augustus staan er eerst nog twee nieuwe swim run experiences te wachten en een individuele niet-competitieve duatlon…

Swim Run experience in Hazewinkel

Het Hazewinkel Sport Vlaanderen domein in Willebroek was afgelopen zaterdag al het decor van een geslaagde T3 supersprint-triatlon. Last minute is besloten om op dezelfde locatie op zondag 19 juli een swim run experience te organiseren van 5,5 km waarbij zwemmen met lopen wordt afgewisseld. De sport is in Scandinavie erg populair en de laatste jaren is het ook naar Belgie overgewaaid met onder andere sterkbezette wedstrijden in de Lacs de l’Eau d’Heure en in de Schorre in Boom. In Willebroek zijn er zondag 6 waves met telkens 20 atleten voorzien. Alle informatie vind je op de website van Sporttijden, die samen met Triatlon Vlaanderen en Sport Vlaanderen deze wedstrijd organiseren.

Hawi duatlon in Tienen

Nog op 19 juli is er de Hawi duatlon in Tienen, een niet-competitief evenement, waarbij maximum 100 deelnemers individueel van start gaan tussen 7 en 9 u. ’s ochtends. Het wordt een stevige uitdaging met een medium duatlon van 6,6 km lopen, 74 km fietsen en 15,5 km lopen. De echte kleppers gaan voor de large duatlon met 6,6 km lopen, 136,6 km fietsen en 26,6 km lopen. Alle informatie vind je op de website van de Hawi Duatlon.

Swim Run in plaats van 111 triatlon Jabbeke

Normaal zou op 2 augustus 2020 de 111 triatlon van Jabbeke doorgaan, maar het gemeentebestuur gaf geen groen licht voor het fietsparcours, al was het wel duidelijk dat de wedstrijd ‘corona-proof’ zou zijn. De Bro.Go organisatie besloot dan ook om de triatleten toch een wedstrijd aan te bieden op 2 augustus met een Swim Run van vier verschillende afstanden, met als zwaarste discipline de 1.500 meter zwemmen en de 15 km lopen. Op de website van Bro.Go vind je alle informatie. De inschrijvingen zijn sinds 14 juli open.