Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Welke kampioen wint de Champions Edition van de Nisraman?
Multisports

Welke kampioen wint de Champions Edition van de Nisraman?

Door de corona-crisis is er dit jaar op 26 juli geen Nisraman, de unieke Ardeense triatlon die een mix van mountainbiken en tijdritfietsen biedt, maar Sportevents zorgt toch voor topsport in Nisramont met de Champions Edition. Vier kampioenen nemen het op 26 juli 2020 tegen elkaar op en het duel tussen Yeray Luxem, Sebastien Carabin, Sylvain Denis een Tim Van Hemel zal live op 3athlon.be te volgen zijn.

De Nisraman is een in Belgie unieke wedstrijd die al een paar jaren de meest avontuurlijke triatleten naar Nisramont bij La Roche kan lokken. Veel triatleten combineren de wedstrijd met een weekendje kamperen bij het Wilnishof, ook al jaren de vaste aankomstplaats van de Nisraman. De Nisraman is een triatlon met een zwemnummer in de Barrage van Nisramont, een fietsproef die nog net met een tijdritfiets af te werken valt, een uitdagend mountainbike parcours en een afsluitende trailrun.

Luxem, Van Hemel, Carabin of Denis?

Door de corona-crisis kon de 2020 editie niet doorgaan, maar Wim De Doncker vond vier kampioenen die op 26 juli het beste van zichzelf zullen geven, inclusief een passage op een nieuw aangelegd en bijzonder technisch mountain bike circuit.

Uit Vlaanderen treden ex-Belgisch kampioen cross-triatlon en meervoudig Xterra-winnaar en Nisraman 2019 winnaar Yeray Luxem en tweevoudig Europees kampioen cross-duatlon en cross-triatlon Tim Van Hemel aan. Hun Waalse tegenstanders worden Belgisch kampioen marathon mountainbiker en winnaar van heel wat trailruns Sebastien Carabin en toptriatleet, Ironman Hawaii finisher en 2018 winnaar van de Nisraman Sylvain Denis.