Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Top-10 plaats in Willebroek levert junior eerste selectie voor EK triatlon op
Jorre Van De Weyer op weg naar 8ste plaats in Willebroek (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Top-10 plaats in Willebroek levert junior eerste selectie voor EK triatlon op

De 18-jarige triatleet Jorre Van De Weyer werd het afgelopen weekend knap achtste tussen de absolute toppers in de T3 triatlon in Willebroek en ziet dat nu beloond met een eerste nationale selectie voor het EK triatlon van 28 tot 30 augustus in Tartu, in Estland. Jorre kwam in Willebroek in actie voor het 3PT triatlonteam uit Aalst, maar hij woont in Meerhout. De afgelopen twee jaar maakte dit jonge talent al een paar keer indruk in de Kempische triatlons, toen nog bij GETC uit Geel, maar de stap die hij nu gezet heeft, is een forse. “Ik was er zelf ook van geschrokken dat ik nu al zo goed was…”

In 2019 pakte Jorre Van De Weyer zowel in Geel op de sprinttriatlon als in Viersel op de kwarttriatlon een vijfde plaats en dat in nog maar zijn derde triatlonseizoen. Zijn sterkte ligt in zijn regelmaat op de drie nummers, al sprong vooral zijn fietsen zaterdag op het domein Hazewinkel in het oog. Met een zesde fietstijd legde hij de basis voor een knappe achtste plaats en dat tussen de Belgische en Nederlandse toppers. Hij was dan ook met afstand de snelste junior van de dag in de T3 Series. Die prestatie ziet hij nu beloond met een selectie voor het EK in Estland.

Week voor EK naar Polen

Die selectie komt ook voor Jorre als een verrassing. “Ik was er zelf ook van geschrokken dat ik nu al zo goed was in Willebroek,” vertelt Jorre. “Ik droomde er wel al lang van om een keertje in het buitenland te mogen racen en nu wordt dat opeens werkelijkheid, ik ben er nog altijd niet goed van en ik apprecieer de kans en die ik nu krijg van de federatie enorm.”

Het wordt meteen de allereerste keer dat Jorre mag aantreden op een internationaal kampioenschap. En dus past hij zijn wedstrijdschema een beetje aan. “Het is voor mij inderdaad de eerste keer internationaal,” bevestigt Jorre. “Dat is blijkbaar wel wat speciaal, dus zal ik een week voor het EK starten in Polen in de ETU Europabeker sprinttriatlon in Olsztyn,” aldus Jorre.