Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen WK Powerman duatlon in Zofingen in 2020, uitgesteld naar voorjaar 2021
Diego Van Looy wereldkampioen Powerman in 2019 (foto: Powerman Zofingen)
Duathlon

Geen WK Powerman duatlon in Zofingen in 2020, uitgesteld naar voorjaar 2021

Amper twee dagen na de aankondiging van de Belgische selectie voor het WK duatlon long distance heeft het organisatieteam in Zofingen vrijdag de knoop doorgehakt en het WK Powerman LD duatlon 2020 van 20 september geannuleerd. De wedstrijd schuift nu op naar 29 en 30 mei 2021. Dat betekent dat Diego Van Looy een jaar langer wereldkampioen blijft. Hij won in 2019 de regenboogtrui in Zofingen.

De organisatoren van de Zwitserse Powerman duatlon hadden eerder al de rechten voor het WK opnieuw aan de ITU overhandigd, maar werkten de laatste weken toch nog aan een oplossing. Het is vooral de heropflakkering van het corona-virus, wat ook in Zwitserland tot hogere aantallen besmettingen leidde de afgelopen dagen, wat aan de basis ligt van de beslissing van het team rond Stefan Ruf.

Zofingen is het Hawaii van de duatleten en heeft eenzelfde iconische uitstraling als het WK Ironman in Kona voor veel atleten. De Belgische duatleten zijn altijd erg succesvol geweest in de Zwitserse duatlon-heimat. Vorig jaar veroverde Diego Van Looy er de wereldtitel. Hij werd deze week nog, samen met ex-wereldkampioen Seppe Odeyn, Jan Petralia, Lotte Claes en Maurine Ricour geselecteerd voor het WK in Zofingen.

“Strenge reisbeperkingen voor Zwitserland”

“Nadat de situatie rond COVID-19 de afgelopen weken in Zwitserland en wereldwijd weer is verslechterd, hebben de ITU, IPA en de Zwitserse Triatlonfederatie samen met de autoriteiten en het lokale organisatiecomité besloten om het ITU-wereldkampioenschap langeafstand duatlon in Zofingen uit te stellen tot 2021. Van bijzonder belang zijn de strengere reisbeperkingen voor Zwitserland en de strengere beschermingseisen voor grote evenementen,” luidt het in het persbericht.

“De betrokken partners hebben besloten om alle wedstrijden van de Powerman Zofingen te verplaatsen naar 29 en 30 mei 2021. De ITU heeft bevestigd dat het Powerman Zofingen op 30 mei 2021 het officiële ITU Powerman Duathlon wereldkampioenschap over lange afstand wordt. De Powerman Zofingen bedankt dat zoveel atleten zich hebben aangemeld ondanks de heersende onzekerheden. De inschrijvingen zullen worden overgedragen naar het evenement van 2021.”