Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten blijven in Portugal door corona-regels en winnen er triatlon
Christophe De Keyser wint in Portugal (foto: FTP/Clarisse Henriques)
Nieuws

Belgische triatleten blijven in Portugal door corona-regels en winnen er triatlon

De Belgische triatleten Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke zijn vorig weekend 1 en 2 geworden in de triatlon van Abrantes in Portugal, omdat ze door de corona-regels bij terugkeer in Belgie twee weken in quarantaine hadden moeten gaan. De Keyser en Vanderplancke waren op stage in Portugal. Normaal zouden Christophe en Erwin voor de Doornikse triatlonclub TRIGT deelnemen aan de T3 Triatlon in Willebroek, maar door de corona-maatregelen voor reizigers uit Lissabon zouden de twee bij terugkeer in Belgie in quarantaine moeten gaan. Ze besloten in Portugal te blijven en daar deel te nemen aan een triatlon… met succes…

Christophe De Keyser won de triatlon in Abrantes, onderdeel van het Beker van Portugal team triatlon circuit, met duidelijk overwicht. Elke twintig seconden vertrokken er vier triatleten voor een sprinttriatlon met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. CDK klokte de snelste tijd in 53’29 met een indrukwekkende looptijd van 14’14. Ook Erwin Vanderplancke liep een snelle vijf kilometer in 14’18. Het leverde Erwin de tweede plaats op in 54’11. Oliver Gorges, op de derde plaats, volgde al op bijna drie minuten van Christophe.

“Zouden 2 weken in quarantaine moeten”

Ook in Portugal waren mondmaskers voor en na de wedstrijd verplicht (foto: FTP/Clarisse Henriques)

Christophe komt in de Portugese competitie uit voor Olympica Oeiras uit Lissabon. Erwin Vanderplancke komt er in actie voor Sporting Clube de Portugal. “We waren al in Portugal,” vertelt CDK ons. “En normaal zouden we terugreizen naar Belgie om er aan de triatlon van Willebroek mee te doen. Maar door de regels die Belgie hanteert voor reizigers die terugkeren uit Lissabon, kregen we te horen dat we twee weken in quarantaine zouden moeten gaan bij terugkomst. We besloten dat het dan beter was om in Portugal te blijven en hier te racen.”

“Snel naar huis voor er meer beperkingen komen”

Hun sterke prestaties in Portugal leverden Christophe en Erwin een selectie op voor het EK, maar De Keyser was vooral blij dat hij opnieuw kon racen. “Dat was super. Het was supertof om nog eens een rugnummer te kunnen opspelden. Het waren wel rare omstandigheden met het mondmasker enzo… Vooral lastig in de hitte, want het was er 42 graden warm,” legt Christophe uit.

Het plan is nu om snel weer naar huis te keren. “Ik kijk enorm uit naar het EK in Tartu in Estland. Ik keer nu zo snel mogelijk naar huis terug, om zeker geen problemen te hebben indien er binnenkort nog meer beperkingen worden opgelegd in verband met reizen. En ik wil ook geen risico’s nemen om me klaar te stomen voor het EK,” aldus Christophe.