Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blijven vechten Ward! Topper uit Hel van Kasterlee in levensgevaar na ongeval
Ward Vander Meiren bij zijn finish in de Hel van Kasterlee 2019 (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Duathlon

Blijven vechten Ward! Topper uit Hel van Kasterlee in levensgevaar na ongeval

Sinds zondagmiddag vecht duatleet en wielrenner Ward Vander Meiren voor zijn leven, na een zwaar verkeersongeval waarbij hij onder een tractor met sproeimachine terecht kwam. De 37-jarige West-Vlaming was met twee kameraden aan het trainen in Kemmel, toen hij met de fiets in botsing kwam met het landbouwvoertuig. De nummer 10 van de Hel van Kasterlee in 2017 was er ernstig aan toe en werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Ieper. Daar zou hij momenteel in kritieke toestand verkeren.

Ward Vander Meiren is geen gewone atleet… In 2018 scheurde hij zijn achillespees al na 4 km lopen in de Hel van Kasterlee. Het weerhield hem er niet van om toch als 18de te finishen, een jaar nadat hij als tiende over de rode loper de sporthal van Kasterlee kwam opgelopen. Na die achillespees-blessure volgde een lange revalidatieperiode, met de blik op de Hel van december 2019. Maar ook die viel in het water na een zware val acht weken voor de Hel, waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Ward wou echter van geen wijken weten. De wielrenner van Vind! Project kwam alsnog aan de start, om geld in te zamelen voor het goede doel en haalde de finish in 9u27, als 49ste, veel verder dan normaal in het deelnemersveld.

Het toont het enorme karakter van Ward en dat is waarom we nu blijven hopen dat Ward ook dit gevecht wint. Zondag raakte hij levensgevaarlijk gewond in een ongeval met een landbouwmachine met sproei-installatie. Het ongeval gebeurde in Kemmel, op de kruising van de Kriekstraat en de Vierstraat. De duatleet uit Roeselare was er met twee vrienden aan het trainen. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en brachten Vander Meiren in kritieke toestand over naar het ziekenhuis in Ieper. Hij zou er volgens de lokale media nog altijd in levensgevaar zijn…